Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Avioane de luptă britanice în România!

in Diverse/Extern/ExtraNews de

   Recent, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu – Constanţa, a avut loc ceremonia de sosire a unui detașament britanic de aviaţie compus din patru aeronave de luptă Eurofighter „Typhoon” aparţinând Royal Air Force – Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii. Aeronavele și detașamentul britanic format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) vor executa, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de poliție aeriană în perioada 1 mai – 31 august, transmite Ministerul Apărării.


   Ministerul Apărăriie este de părere că misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și britanice. Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud și demonstrează unitatea și determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

   Sporirea măsurilor privind misiunile de poliţie aeriană s-au desfăşurat până în prezent simultan sau prin rotaţie pentru a asigura securitatea spaţiului aerian al ţărilor baltice, Beneluxului, Islandei şi Bulgariei. „Misiunile de poliţie aeriană desfăşurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele aeriene române şi britanice”, precizează MapN. (foto: mapn.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS