Avertismentul Rusiei după o vizită la Phenian. Un nou test cu o rachetă care ar putea atinge Coasta de Vest a Statelor Unite

in Extern de

Coreea de Nord intenţionează să efectueze un nou test cu o rachetă care ar putea atinge Coasta de Vest a Statelor Unite, avertizează deputatul rus Anton Morozov, după o vizită la Phenian.

oreea de Nord ar urma să lanseze, în viitorul apropiat, o rachetă cu rază lungă de acțiune, care ar putea ținti Coasta de Vest a Statelor Unite, a declarat oficialul rus, după vizita la Phenian.

Anton Morozov şi alţi doi parlamentari ruşi au efectuat o vizită în Coreea de Nord în perioada 2-6 octombrie.

„Din ce am înţeles, în viitorul apropiat nord-coreenii vor să lanseze o rachetă, dar de data aceasta cu o rază de acţiune mai mare. Ne-au dat chiar şi calculele matematice care demonstrează că racheta ar putea atinge Coasta de Vest a Statelor Unite”, a declarat deputatul rus Anton Morozov, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

„Atitudinea liderilor nord-coreeni este mai degrabă beligerantă”, a atras atenţia Morozov, potrivit Mediafax.

Regimul Kim Yong-Un este vizat de sancţiuni ale Naţiunilor Unite după o serie de teste nucleare şi balistice care au amplificat tensiunile cu Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud scrie realitatea.net