Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Avertisment meteo, în vigoare: ninsorile se întorc! Meteorologii au emis o alertă pentru căderi de zăpadă și viscol.

in ExtraNews de

Avertisment meteo, în vigoare: ninsorile se întorc! Începând de astăzi, duminică – 11 februarie, meteorologii au emis o alertă pentru căderi de zăpadă și viscol. Fenomenele sunt așteptate să se concentreze în partea de sud a țării, acolo unde se estimează formarea unui strat de omăt de câțiva centimetri. 

Duminică vor începe ninsorile, urmând să se depună în Muntenia şi vestul Dobrogei un strat de 5-10 centimetri de zăpadă, iar în Bucureşti între 3 şi 5 centimetri. Meteorologii anunţă vânt şi precipitaţii, predominant ninsori, moderate canititativ, în sudul şi estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei, începând de duminică dimineaţă de la ora 6.00 şi până luni, la ora 4.00.

ANM anunţă că în intervalul 11 februarie, ora 06.00 – 12 februarie, ora 04.00, vor fi intensificări ale vântului și precipitații predominant sub formă de ninsoare, moderate cantitativ

În intervalul menționat în sudul și în estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în județele Călărași și Constanța.

Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Pe litoral rafalele vor depăși 60…65 km/h, dar precipitațiile vor fi mixte.

Ultimile din

Mergi la SUS