Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Avertisment înspăimântător al experților privind arsenalul regimului de la Phenian: Coreea de Nord va fi capabilă, în doi ani, să lanseze o rachetă nucleară care ar putea distruge Canada

in Extern/ExtraNews de

La o săptămâna după lansarea cu succes de către Coreea de Nord pe 4 iulie a rachetei intercontinentale Hwasong-14, un expert citat de AFP a declarat:
„Coreea de Nord va fi, probabil, capabilă, în doi ani, să lanseze o rachetă cu o încărcătură de 500 de kilograme, care ar putea lovi California”.
Experții estimează că:”Dacă Hwasong-14 este asamblată așa cum credem noi, probabil că va funcționa mai bine când vor fi corectate toate defectele”. Ei au arătat că raza de acțiune ar putea crește la 9.700 de kilometri, cu o încărcătură de 500 de kilograme.
Expertul John Schilling de la Universitatea John Hopkins din Washington a arătat că dacă se va dezvolta suplimentar racheta și după un an sau doi de teste, aceasta”va deveni probabil o rachetă care poate viza cu fiabilitate, cu o ogivă nucleară, ținte de pe Costa de Vest, posibil cu suficientă precizie pentru a distruge ținte militare precum baze navale”, ca cea de la San Diego, California”.
El a adăugat:”Nord-coreenii nu vor reuși mâine. Dar vor reuși, probabil, într-o zi.”
Coreea de Nord a făcut cinci teste nucleare din 2006, dintre care două începând din ianuarie 2016.
Kim Jong-Un, care a supravegheat personal săptămâna trecută lansarea de rachetă din data de 4 iulie, de Ziua Națională a SUA, a afirmat că testul a fost un”cadou”pentru americani. Această reușită tehnologică îl apropie pe liderul nord-coreean mai mult de realizarea obiectivului său, să atace nuclear SUA.

 

Mergi la SUS