Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

AVERTISMENT fără precedent! RUPEREA Transilvaniei, doar o chestiune de timp

in Diverse de

Publicatia Magyar Idok sugerează că cel mai mare pericol pentru integritatea României nu îl reprezintă proclamarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, ci ruperea Transilvaniei.

Astfel, publicația îl citează pe Cristian Tudor Popescu care a afirmat în cadrul unei emisiuni TV această ipoteză, în condițiile în care românii din Transilvania se aflată în curs de a deveni locomotiva dezvoltării economice a ţării, scrie hotnews.ro.

“Dacă ne uităm pe hartă vedem că România de Sud şi Moldova înconjoară Transilvania ca un fel de seceră roşie. Ca o seceră a acelei puteri, pe care o votează din patru în patru ani masa de oameni săraci, inculţi. În schimb, în Transilvania există o pondere de oameni conştienţi care gândesc pentru viitor şi care vor pune în curând în mod serios întrebarea: de ce ar renta pentru noi să aparţinem de România? Atunci ne vom confrunta cu o adevărată tragedie”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Potrivit jurnalistului, tergiversarea construirii autostrăzilor are ca efect izolarea regiunii istorice de celelalte zone ale României.

“În cazul în care toate acestea se vor întâmpla, România va recădea în epoca iobăgiei. În tergiversarea construirii autostrăzilor mai simt şi acum spiritul erei Ceauşescu, când se încerca prin izolare legarea cu lanţuri a Transilvaniei de Bucureşti. Numai că, acum, Timişoara sau Clujul se află din toate punctele de vedere mai aproape de Budapesta sau de Viena. Or, cei de la Bucureşti nu sunt dispuşi să observe acest lucru”, a afirmat Popescu.

Ultimile din

Mergi la SUS