Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Avertisment al Consiliului de Securitate al Rusiei: Zeci de mii de cetățeni americani ar putea muri în Coreea de Sud, dacă izbucnește conflictul coreean

in Extern/ExtraNews

Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat marți că Statele Unite sunt conștiente că un posibil atac asupra Coreii de Nord va atrage moartea a aproximativ 250.000 de americani care locuiesc în Coreea de Sud și a adăugat că artileria și lansatoarele de rachete ale Coreii de Nord sunt poziționate la doar 50 de kilometri de Seul, capitala Coreii de Sud, care adăposteste aproximativ 10 milioane de locuitori.

Patrushev a spus: „Astăzi, SUA fac declarații agresive, provocatoare  împotriva conducerii (n.r. nord coreene) și a întregului popor nord-coreean și conduce exerciții de mare anvergură și navale impreună cu Coreea de Sud” și că „La rândul său, Phenian răspunde cu lansări noi de rachete balistice și declarații la fel de dure”. Patrushev a mai adăugat că:„Acest cerc vicios trebuie distrus doar prin mijloace politice și diplomatice” și a subliniat că Moscova și Beijing sugerează acum o foaie de parcurs globală în care Coreea de Nord să-și oprească testele sale cu rachete și nucleare, iar SUA să își înceteze exercițiile militare din peninsulă.

Rușii consideră că de fapt americanii, în timp ce susțin un aparent plan de pace, se folosesc de problema cu Coreea de Nord pentru a iclude Rusia și China în militarizarea zonei Pacificului din Asia.

 

Privacy Policy Settings

Mergi la SUS