Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Avem opt convoaie militare NATO pe şoselele României!

in Diverse/ExtraNews de

   Opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care participă la exerciţiul “Noble Jump 2017”, au sosit în România joi, 1 iunie, prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, dinspre Bulgaria, anunţă Ministerul Apărării.

   Convoaiele militare au ajuns la noi în ţară după ce au debarcat în portul Alexandroupolis din Grecia şi au traversat Bulgaria. Sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe. Convoaiele NATO se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre “Getica” din Cincu, judeţul Braşov. MapN avertizează că între 1 şi 4 iunie 2017, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, pe rutele Giurgiu-București, şi București-Pitești-Râmnicu Vâlcea-Valea Oltului şi Cincu.

   Noble Jump 2017 (NOJP17) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite (JFC) de la Napoli, care se desfăşoară, în perioada 26 mai – 16 iunie, pe teritoriile naţionale ale Greciei, Bulgariei şi României. Exerciţiul va testa capacităţile operaţionale ale elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF) şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan – RAP), în Bulgaria şi România. (foto: mapn.ro)


Ultimile din

Mergi la SUS