Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Avem cel mai prost sistem medical din Europa, dar am cumpărat cel mai mare clopot de pe continent

in Diverse de

Pentru al doilea an consecutiv, România ocupă ultimul loc în Indexul European al Consumatorului de Sănătate. Asta înseamnă că avem un sistem medical mai prost decât Bulgaria, Albania, Macedonia etc. Cu alte cuvinte, suntem rușinea Europei. Din 34 de țări europene, noi avem cel mai praf și infect sistem medical.

Pentru realizarea acestui clasament au fost luați în calcul următorii factori: drepturile și informarea pacienților, accesibilitatea (timpii de așteptare pentru tratament), rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite și extinderea lor, prevenția și farmaceuticele.

Dacă încă nu ți s-a crăpat obrazul, iată că România e pe primul loc și la rata infecțiilor intraspitalicești rezistente la tratament, la mortalitatea infantilă și la mortalitatea din cauza cancerului și bolilor cardiovasculare. Poți consulta întregul studiu aici.

Dacă tot nu ți-a crăpat obrazul, află că în loc să dăm banii pe modernizarea spitalelor, i-am dat pe biserici și Catedrala Mântuirii Neamului, pentru care a fost cumpărat cel mai mare clopot de pe continent (500.000 de euro).
Nici nu se știe cu exactitate câte zeci de milioane de euro a înghițit Catedrala Mântuirii Neamului din bugetul României, dar Primăria Capitalei este unul dintre principalii donatori aruncând cu milioane de euro în fiecare an în această construcție.

Despre clopotul Catedralei Mântuirii Neamului se spune că se va auzi în tot Bucureștiul. De fiecare dată când îl vom auzi, vom ști că bate pentru sistemul medical din România.

Odihnească-se în pace!

https://youtu.be/_1Bq7aMMic4

Ultimile din

Mergi la SUS