Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Aurul imunitatii” nu trebuie sa lipseasca din casa. Sirop de catina cu ghimbir preparata la rece

in Retete de

Sunt convinsa ca deja cunoasteti si voi reteta de sirop de catina cu ghimbir preparata la rece. Este, cred, cea mai simpla s usoara modalitate de a prepara magicul sirop portocaliu! Si sunt convinsa ca mai stiti si ca este recomandabil ca minunile acestea de bobite sa nu intre in contact cu metalul, doarece se oxideaza foarte repede.

Asta inseamna ca se pierd din proprietatile pe care le cautam atat de mult! Si asta inseamna si ca nu putem folosi vase de metal, ori sita de sarma pentru procesarea lor! Ca exceptie, va spun ca eu am testat metoda blenderului de mare viteza, le-am procesat 20 sec si nu a fost nicio problema! Pana sa se dezmeticeasca bine catina mea ce se intampla cu ea, hop ca era gata blenduita si trecuta prin sita de plastic! Asadar, nici gand de oxidare. Bineinteles, in continuare am folosit vase de sticla, deci totul a fost facut ca la carte.

Insa, astazi va prezint o metoda mult mai rapida, sigura si comoda de a obtine acest sirop de catina si ghimbir: prin presarea la rece, folosind storcatorul cu ax melcat. Melcul care se „ocupa” de stoarcerea pana la ultima picatura a catinei, este facut dintr-un material special. E adevarat ca sita prin care trece sucul de catina este din metal, dar iarasi nu este o problema, deoarece e vorba de doar cateva secunde…si nu e timp de oxidare.

De ce va aduc tocmai acum reteta aceasta de sirop de catina cu ghimbir? Am doua motive principale, si le veti auzi in filmuletul meu de mai jos (am inclus multe explicatii, pentru ca totul sa fie cat mai clar si la obiect posibil–prepararea in sine este foarte simpla nu rapida). Veti afla, totodata, cum administrez eu acest sirop, ce variante mai aveti la indemana si…ce puteti face cu coaja de catina ramasa. N-o aruncati: totul se refoloseste!

Si acum, sa va las si reteta acestui sirop de catina cu ghimbir, altfel ne intindem la vorba prea mult si uitam sa pregatim minunea asta de bautura magica ce ne va apara de racelile si virozele sezoniere!

Ingrediente

  • 650 grame catina
  • putin ghimbir (3-4 cm ghimbir am folosit eu)
  • miere, la cantitate (eu ama vut nevoie de aprox 500 grame)

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de miere, ghimbir si catina:

Catina o spalam, o lasam la zvantat si o mixam cu ajutorul unui robot. O strecuram bine printr-o sita de seminte si coji pana obtinem sucul.

Ghimbirul se curata de coaja si se da pe o razatoare de sticla, eliminanad fibra

Se amesteca siropul de catina ( a ramas aproximativ 200 ml ) cu cel de ghimbir si se toarna peste miere.

Omogenizam si pastram la frigider. Recomand obtinerea unor cantitati mici ce pot fi utilizate in decursul unei saptamani.

Se poate folosi sub forma de suc, 2 linguri de sirop la 250 ml apa sau, 2 lingurite pe stomacul gol in fiecare dimineata.

Ultimile din

Mergi la SUS