Au început! În Giurgiu se interzice creșterea porcilor în gospodărie!

in ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Creșterea porcilor va fi interzisă în gospodăriile din Giurgiu, după ce pesta porcină africană a ajuns în acest județ și s-a răspândit cu repeziciune.

Ca măsură pentru a controla evoluția PPA, autoritățile din municipiul Giurgiu au lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care este interzisă creșterea suinelor în gospodăriile populației.

Dacă proiectul va fi adoptat, cei care vor fi depistați că vor crește porci sunt pasibili de amenzi între 2.000 și 2.500 de lei. Pesta porcină africană face ravagii în județul Giurgiu, unde există 182 de focare, iar multe dintre acestea sunt în municipiul Giurgiu, într-un singur cartier, unde de altfel animalele au fost sacrificate preventiv.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...