Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Au găsit o oală de lut, veche de 800 ani. Adevărata minune o reprezintă semintele gasite inăuntru. Le-au plantat şi… surpriză! Au răsărit

in Curiozitati/ExtraNews/Stiinta de

Arheologii americani au descoperit în Wisconsin o oală de lut, îngropată în pământ în urmă cu 800 de ani. Astfel de „capturi” ar fi obişnuite pentru acea zonă.

Dar adevărata minune o reprezintă conţinutul acestei oale. Recipientul din lut era în stare bună, având în vedere vechimea ei, ceea ce i-a permis să nu-şi piardă marfa.

Arheologii au găsit seminţe de plante, descoperire ce le-a permis să afle cu ce se hrăneau strămoşii noştri în acele vremuri.

In secolele trecute, vasele de lut erau folosite pentru depozitarea cerealelor si pentru păstrarea semințelor. Si in obiectul recent descoperit au fost găsite câteva semințe pe care specialistii nu le-au putut identifica.

Potrivit realitatea.net, studenții care au participat la descoperire au plantat semințele, iar dupa o perioada, imediat dupa ce au iesit primele frunzulițe si roade, botaniștii au stabilit ca este vorba de un dovleac … dispărut in urma cu câteva veacuri.

Ultimile din

Mergi la SUS