Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

„Au fost oameni care au tot întrebat dacă emisiunea Visuri la Cheie este adevărată. Nu, nu este adevărată, uneori realitatea este cu mult mai tristă…”

in ExtraNews de

Despre „Visuri la Cheie“, una dintre cele mai populare emisiuni de la Pro TV, urmărită în fiecare miercuri de circa două milioane de telespectatori, s-a tot vehiculat că ar fi regizată, iar cazurile prezentate nu ar fi reale. Arhitecţii emisiunii au acordat un interviu pentru „Adevărul”, în care au dezvăluit amănunte din culise.

Arhitecţii Alina Vîlcu şi Omid Ghannadi au fost prezenţi în studioul Adevărul Live pentru o discuţie despre culisele uneia dintre cele mai de succes şi de impact emisiuni de televiziune, „Visuri la cheie“. Cu această ocazie, cei doi au oferit lămuriri celor care se îndoiesc de veridicitatea proiectului, precizând că, într-adevăr, uneori realitatea este mult prea dură pentru a putea fi difuzată pe micile ecrane. Doi dintre membrii echipei „Visuri la cheie“, arhitecţii Alina Vîlcu şi Omid Ghannadi, au fost în studioul Adevărul Live pentru a vorbi despre emisiunea în care oameni cu situaţii materiale modeste sunt ajutaţi să aibă casele la care au visat.

ReporterAminteai de cei care nu cred în verdicitatea emisiunii. Haideţi să profităm de ocazie şi să lămurim acest aspect. Ce mesaj le transmiteţi acestora?

Omid: Au fost oameni care au tot întrebat dacă emisiunea este adevărată şi cărora le-am răspuns cu nu. Nu, nu este adevărată, pentru că uneori realitatea este cu mult mai tristă decât ceea ce vedeţi la televizor. Deci, dacă ajungem la un moment dat într-un moment extrem de sensibil, poţi fi sigur că realitatea este cu mult mai dureroasă decât ce se poate da la televizor. Din punctul meu de vedere, să ai o opinie de orice tip este dreptul tău, toată lumea poate să aibă păreri, chiar dacă sunt adevărate sau nu, însă, îi rog pe toţi cei care au asemenea păreri să verifice măcar sursa informaţiilor, pentru că este extrem de simplu să-ţi dai seama că ştirile sau informaţiile pe care le primeşti sunt de la o sursă credibilă sau nu. Noi nu putem opri toate spamurile mediatice care apar peste tot, iar asta e tot ceea ce noi putem face: să le cerem oamenilor să-şi verifice sursele de informare, pentru că nu e corect ca noi să muncim atât de mult, iar unii oameni să lanseze informaţii false.

Alina: Eu am obiceiul de a-i invita la filmări pe cei care se îndoiesc de onestitatea noastră. Pe de altă parte, dincolo de faptul că mă irită puţin întrebarea dacă e pe bune ce facem noi, mai ales din partea cunoscuţilor, nici nu mi se pare un lucru atât de grav. Dacă stai să te gândeşti, trăim într-o societate plină de nebuni care împuşcă oameni pe strazi, o societate plină de războaie şi catastrofe şi atunci e greu de crezut că se poate întâmpla un lucru total pozitiv. Cred că de aici se naşte neîncrederea şi întrebarea dacă e chiar pe bune că un lucru frumos, care e şi profitabil şi care lasă şi ceva în urmă, se întâmplă.

Reporter: Cum sunt alese cazurile care ajung pe micile ecrane?

Omid: Nu noi alegem cazurile şi asta trebuie să ştie toată lumea. Este un proiect mare, cu mulţi oameni care se ocupă de multe departamente, iar cazurile sunt alese în funcţie de anumite criterii – să fie realizabile, să poată fi făcute într-o anumită perioadă de timp, să fie autentice. Vreau să spun că sunt foarte mulţi oameni care ne scriu pentru că au probleme foarte grave şi, din păcate, asta ne pune pe noi într-o situaţie foarte dureroasă, fiindcă nu avem cu ce să-i ajutăm. Noi încercăm, personal, să le venim în ajutor şi oamenilor care ne scriu, dar în cadrul emisiunii, decizia nu ne aparţine nouă.

Alina: Lumea crede că nu primeşte răspuns sau nu este luată în considerare. Adevărul foarte trist este că, pe de-o parte, sunt foarte mulţi oameni care, deşi au probleme financiare şi de sănătate, au acea mândrie peste care nu vor să treacă şi să ceară ajutorul, iar pe de altă parte sunt foarte multe familii care nu au o situaţie juridică foarte clară asupra terenurilor, asupra caselor şi atunci nu ai cum să-i introduci în program pentru a-i ajuta. Şi mai sunt acele familii care scriu doar cerând ajutorul  financiar. Nici pe ei nu-i putem ajuta, pentru că premisa de la care se pleacă în alegerea familiilor este că trebuie să reprezinte o inspiraţie pentru noi, să fie un model şi să nu fie doar acea familie săracă, iar adevărul trist este că sunt foarte puţini oameni aşa. Sunt foarte puţini oameni care reuşesc să treacă cu seninătate peste toate greutăţile vieţii şi reuşesc să reprezinte un exemplu pentru toţi ceilalţi. Adevărul foarte trist este că există foarte puţine cazuri fezabile din acest punct de vedere.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Ultimile din

Mergi la SUS