Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Au cerut azil în România, ca să plece ilegal spre Ungaria

in Diverse/ExtraNews de

   Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în cadrul unei acţiuni pentru combaterii migraţiei ilegale, cinci cetățeni sirieni, solicitanți de azil în România, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Grupul de sirieni care erau de fapt o familie, era sprijinit de un apatrid de origine libaneză, care este cercetat, în prezent, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, anunţă Poliţea de Frontieră.

   Miercuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş județul Bihor, au organizat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona lor de competenţă. Astfel, în jurul orei 2.30, aceștia au oprit pentru control, la aproximativ 300 metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, un autoturism marca Fiat, înmatriculat în Italia. La control, polițiştii au constatat că autoturismul era condus de un apatrid de origine libaneză, Khalif A., în vârstă de 37 ani, alături de care se mai aflau cinci persoane, cetăţeni străini.

   Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei cetățenilor străini în zona de frontieră, aceștia au fost duși la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, doi adulţi, ambii în vârstă de 30 de ani şi trei copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, solicitanţi de azil în România. Din primele cercetări a rezultat faptul că persoanele în cauză, care formau o familie, urmau sa fie sprijinite de cetateanul apatrid pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria.

   În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cei cinci cetăţeni străini, respectiv trafic de migranţi de către şoferul autoturismului. (foto: Poliţia de Frontieră)

Ultimile din

Mergi la SUS