Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atmosfera, solul, apa – cum sunt afectate de companii?

in Diverse de

Ghețarii se topesc și cresc nivelul mărilor și oceanelor. Aerul devine tot mai poluat, la fel apele și solul. Plasticul este peste tot. Habitatul marin se degradează. Animalele marine suferă și dispar. 

Uite cum o singură companie poate afecta mediul!

Atmosfera, solul, apa au fost dintotdeauna afectate de activitatea companiilor. Numai că, puține se știau despre efectele nocive pe care unele procese industriale le au asupra mediului, până nu demult. Astăzi, este mult mai ușor să minimizăm impactul pe care companiile îl au asupra a tot ce ne înconjoară – apă, sol, atmosferă. 

Plasticul

Plasticul este materialul cel mai des folosit, dar și cel mai dăunător. Se estimează că, pentru a se degrada natural, o pungă din plastic are nevoie de la 10, până la 1000 de ani. Liderii mondiali sunt tot mai preocupați de efectele poluării cu plastic asupra mediului și cum se vede acest lucru pe termen lung. Cel mai eficient mod de abordare a problemei se dovedește a fi împiedicarea deșeurilor de ambalaje din plastic să ajungă în ape și sol. 

Autoritățile propun și impun măsuri prin care companiile să gestioneze deșeurile de ambalaje din plastic pe care le generează. Compania trebuie să prioritizeze problema plasticului de unică folosință și să găsească soluții prin care să reducă impactul pe care îl are asupra mediului prin propria activitate. Legislația în domeniu este dificilă. Măsurile sunt urgente și diferențiate de la o companie, la cealaltă, producător sau comerciant. Se impune, astfel, colaborarea cu o firmă de consultanță de mediu, cum este Stratos.ro. Conform OUG195/2005, orice activitate economică care are un impact asupra mediului are obligația de a avea și un responsabil de mediu și un departament specializat. Un responsabil de mediu Stratos evaluează riscurile și găsește modalități, în conformitate cu legile actuale, prin care impactul pe care compania îl are asupra mediului să fie diminuat sau chiar redus în totalitate. Oricărei activități economice ale unei companii i se poate aplica o astfel de evaluare.

Emisiile de gaze

În ultimii ani, poluarea atmosferică este un subiect care îi îngrijorează pe mulți. Încălzirea globală se vede și se simte, ea este rezultatul fumului generat de incendii și a emisiilor de gaze ajunse în atmosferă. 

Activitățile industriale emit gaze, vehiculele care funcționează pe bază de combustibil fosil emit noxe, câmpurile care ard, lemnele, cauciucurile generează care poluează aerul. Cel mai periculos dintre emisiile de gaze cu efect de seră este dioxidul de carbon. Devine, astfel, o obligație, morală și legislativă, ca marile companii să contribuie la reducerea emisiilor nocive din mediu și să recicleze materialele care pot fi reciclate. Lucrurile se pot îndrepta spre mai bine când se începe de undeva. 

Companiile pot face mai mult pentru mediu. Dacă și compania ta poluează apa, aerul sau solul cu deșeuri de ambalaje din plastic ori cu emisii de gaze, schimbă modul în care activezi. Începe prin a înțelege care este impactul real pe care compania ta îl are asupra mediului. Va fi mai ușor să-l gestionezi apoi.

 


Ultimile din

Mergi la SUS