Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ATENTIONARE DE ULTIMA ORA! Ciclonul Olaf loveste Romania

in ExtraNews de

farsitul saptamanii va fi marcat de precipitatii si de o masa de aer rece in toate regiunile tarii, urmare a faptului ca ciclonul Olaf, care vine din zona Italiei, va trece pe la periferia Romaniei. Si inceputul saptamanii viitoare va fi marcat de temperaturi scazute.

„Deplasarea ciclonului Olaf este spre zona tarii noastre, spre zona balcanica dar pe noi ne afecteaza doar cu o periferie a lui si ne va afecta cu precipitatii spre sfarsitul saptamanii si inceputul saptamanii viitoare. Vom avea o patrundere de masa polara, o patrundere de aer mai rece astfel incat temperaturile vor fi in scadere in toate regiunile tarii”, a explicat meteorologul de serviciu, citat de Adevarul.ro.

„Ciclonul Olaf va aduce un val de aer polar pentru ca el vine din zona Italiei, unde se afla in momentul acesta. El, de fapt, a inglobat o masa de aer cald, nu polar. Aerul polar vine dinspre regiunile nordice”, a completat specialistul.

Un ghetar urias s-a rupt din Antarctica. NASA a reusit sa-l fotografieze din satelit. „Nu eram pregatita sa vad asa ceva”

Un ghetar urias s-a rupt in luna iulie din calota de gheata Larsen C din Antarctica.

Ghetarul, numit A-68, pluteste acum pe mare, iar NASA a reusit sa-l fotografieze din satelit.

A-68 are o suprafata de 5.800 kilometri patrati si cantareste aproximativ un trilion de tone.

„Nu eram pregatita sa vad asa ceva”, a declarat Kathryn Hansen de la NASA.

Multi experti se tem ca ghetarul se va rupe in bucatele, iar acestea vor ajunge in calea vapoarelor.

Imaginile au fost surprinse pe 16 septembrie.


Ultimile din

Mergi la SUS