Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ATENȚIE! O durere de cap bruscă, de nesuportat, poate indica o AFECȚIUNE GRAVĂ

in Sanatate de

Durerile în piept apărute din senin pot însemna complicaţii grave la plămâni, iar urinarea cu sânge poate indica anumite tipuri de cancer.
De obicei, organismul trimite semnale atunci când ceva e în neregulă cu el. Din fericire, multe simptome nu se dovedesc a fi manifestarea unor afecţiuni grave. Spre exemplu, majoritatea durerilor de cap sunt cauzate doar de stres, de lipsa somnului sau de sevrajul de cafeină, scrie doctorulzilei.ro

Atenţie, însă: o durere de cap bruscă, de nesuportat, poate indica o sângerare la nivelul creierului! Şi semipareza poate fi semnul unui atac cerebral, în timp ce urinarea cu sânge poate indica afecţiuni grave la nivelul vezicii sau chiar cancer. Lipsa durerilor întârzie de multe ori prezentarea la medic.

Atacul cerebral trebuie tratat în trei ore de la apariţia semnelor

Paralizia mâinilor sau picioarelor, stările de confuzie, ameţeala, vederea înceţoşată, greutatea în exprimare sunt semnele unui atac la nivelul creierului.

Dacă se rupe un vas mic, paralizia poate fi limitată la nivelul unui braţ sau picior. Dacă se blochează un vas mare, va fi afectată o zonă mai extinsă, aşa că se poate instala paralizia pe o parte a corpului şi se pot pierde funcţii importante precum vorbirea.

Dacă prezentaţi simptomele amintite, sunaţi de urgenţă la 112, pentru a cere ajutor. „Tratamentul pentru limitarea efectelor atacului cerebral trebuie să înceapă la cel mult trei ore de la apariţia simptomelor”, recomandă medicul Jack Brige, directorul medical al Tanner Medical Center, SUA. La risc să facă atac cerebral sunt bătrânii, diabeticii, obezii, cei cu hipertensiune arterială, dar şi fumătorii.

Sursa: doctorulzilei.ro

Ultimile din

Mergi la SUS