Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atenţie la Norvegia! Toate persoanele – controlate la frontieră!

in Extern/ExtraNews de

   Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Norvegiei, că, începând cu 1 mai 2017, Această ţară va institui măsuri de control sistematic a persoanelor și a documentelor de identitate și călătorie pentru toţi cei care intră în sau părăsesc spațiul Schengen prin punctele de frontieră norvegiene.

   Măsura a fost impusă ca urmare a evaluărilor de risc de securitate şi de teama de atacuri teroriste ea menținându-se până când autoritățile norvegiene vor aprecia că nivelul pericolului amenințărilor teroriste va fi suficient de redus. Controlul la intrarea şi la ieșirea din Regatul Norvegiei se aplică atât cetățenilor norvegieni, cât și tuturor cetățenilor străini, inclusiv cetățeni ai statelor membre UE și SEE.

   MAE informează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al Ambasadei: +4799153137.

   Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.politi.no/nyhet_16825.xhtml , http://oslo.mae.ro și www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”. (foto: pixabay.com)


Ultimile din

Mergi la SUS