Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atenţie la biciclişti! 3.000 de sancţiuni contravenţionale într-o singură zi, pentru cei pe două roţi

in Diverse/ExtraNews de

   Într-o singură zi, polițiștii au aplicat biciliștilor peste 3.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 2.000 de avertismente pentru abateri la legislația rutieră,. în urma unei acțiuni desfășurate în toată țara.

   Recent, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, peste 2.000 de polițiști au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați bicicliști. Activitățile au făcut parte dintr-un plan conform căruia, în perioada 22 – 28 mai, polițiștii rutieri acționează, în fiecare zi, pentru combaterea fiecărei cauze a accidentelor rutiere. În urma acțiunii dedicate bicicliștilor, polițiștii au aplicat în total 6.817 sancțiuni contravenționale, atât conducătorilor auto, dar și bicicliștilor. Dintre ecestea, 3.109 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor, dintre care 2.067 de avertismente.

   Cele mai frecvente abateri constatate au fost pentru circulația pe drumurile publice, fără a purta îmbrăcăminte adecvată, cu elemente fluorescentreflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă (531) și pentru circulația pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice (168). Pe timpul desfășurării acțiunilor, nu s-au produs accidente rutiere grave cu pierderi de vieți omenești, din cauza bicicliștilor.

   Poliția recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta că, pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător; să nu traverseze pe trecerile de pietoni aflaţi pe bicicletă. De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți.

   Poliţiştii mai recomandă celor care folosesc bicicletele pe drumurile publice să redu viteza, atunci cînd intră pe arterele principale de drum, să acorde prioritate celorlalți participanți la trafic şi, la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca au prioritate de trecere, să se asigure că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia lor. Copiii de până la 7 ani pot fi transportat pe bicicletă, numai dacă ea este prevăzută din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat. (foto: Poliţia Română)

Ultimile din

Mergi la SUS