Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Atenţie, a început sezonul căpuşelor! Recomandările medicilor

in ExtraNews de

Un picnic la iarbă verde a dus direct la Spitalul de Boli infecţioase Galaţi aproape o sută de persoane, numai în ultima perioadă.

Medicii recomandă ca extracţia insectei să se facă într-un cabinet de chirurgie, unde sunt administrate şi antibioticele necesare.

Cezar a fost la un grătar cu prietenii şi, fiind cald, purta pantaloni scurţi. S-a trezit muşcat de gamba şi s-a prezentat apoi direct la spital.

“Mi-a fost extrasă căpuşa, mi-au prescris antibiotic pentru o săptămână, o să fie bine acum”, spune el.

Dacă observaţi că aţi fost muşcat de o căpuşă, medicii recomandă să mergeţi la spital, nicidecum să încercaţi să extrageţi singuri insecta.

Dr. Mihaela Dedita, Spitalul de Boli Infecţioase: “Centrul nostru de monitorizare monitorizează cazurile posibile de infectare cu lime. Căpuşa trebuie extrasă imediat, inclusiv capul, de aceea e bine ca persoana să se prezinte într-un cabinet de chirurgie unde i se administrează şi antibiotic.”

Primăria Galaţi a început deja să împrăştie din avion substanţe împotriva insectelor de sezon.

Liliana Iordăchescu, directorul DSP Galaţi: ”Încă din luna aprilie direcţia noastră a notificat primăriile să activeze planurile de combatere a insectelor de sezon, printre ele se numără şi căpuşele.”

Zeci de persoane muşcate de căpuşe au ajuns la spital în aceste zile. De pildă, peste 60 în Sibiu şi circa 50 în Olt.
Şi în Capitală, primăria a început să împrăştie de subtante care combat ţânţarii şi căpuşele.

Sursa: stirileprotv.ro

Mergi la SUS