Astăzi, episcopul de Huși, nu a ținut slujba la Catedrala Episcopală. Un sobor de preoți au încercat să transmită mesajele:”să nu judecăm” și „să-i iertăm pe păcătoși”

in ExtraNews de

Astăzi, episcopul de Huși, nu și-a făcut apariția la slujba de duminică și s-a baricadat în locuința sa, situată în apropierea Catedralei Episcopale, după cum se arată în Vremea Nouă.
Implicat inte-un scandal sexual imens, episcopul Hușilor, după ce Patriarhia Română a recunoscut, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, că în imaginile indecente apărute în spațiul public este Episcopul Hușilor, s-a lăsat înlocuit la slujba de duminică de un sobor de preoți care au avut o predică axată pe mesaje ca: „să nu judecăm” și „să-i iertăm pe păcătoși”. La un moment dat, unul dintre preoți a transmis că „Dumnezeu nu ne vrea idioți”.
Soarta Episcopului Hușilor este în momentul de față incertă. Vizionarea înregistrării controversate a fost amânată pentru luni de către Mitropolia Moldovei, motivând că în pregătirea Liturghiei nu poate include și acest subiect.
Procurorii DNA au întocmit un dosar pentru trei preoți care l-au șantajat pe Corneliu Bârlădeanu cu imaginile în care doi bărbați întrețineau relații sexuale, iar unul dintre bărbați, era chiar Preasfințitul. Cei trei se află acum în arest la domiciliu.
Episcopul Hușilor, are șanse foarte mari să fie debarcat de la conducerea Episcopiei Hușilor. Patriarhia spunea ca o necesitate în prezent o reprezintă „înnoirea vieții duhovnicești și morale a slujitorilor bisericești de toate rangurile, a viețuitorilor din mănăstiri și schituri, precum și a credincioșilor mireni din parohii și din toate instituțiile bisericești.”  Cele spuse de Patriarhie, pot însemna schimbarea din funcție a unor înalți prelați “pătați”, cum este cazul episcopului Hușilor.
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a spus:
„Preoții care sunt în această situație, trebuie să plece singuri din biserică, să nu aștepte să fie ajutați să plece.”