ASTA NE MAI LIPSEA, TAXA SI PE CENTRALA!

in ExtraNews de

Persoanele care dețin centrale individuale nu vor plăti o taxă de poluare, ca la mașini, potrivit unei declarații oficiale a ANRE, ce a fost făcută în urmă cu puțin timp. 

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a reacționat după ce directorul general Viorel Alicuș a declarat că numărul mare de centrale individuale a dus la creșterea poluării, fapt pentru care va fi introdusă o taxă de mediu pentru posesorii de centrale individuale. Declaraţia a fost făcută în contextul dezbaterilor din Parlament privind legea prin care se interzice debranşarea de la sistemul centralizat de încălzire, trimisă la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis, însă într-un comunicat oficial, ANRE a negat această informație.

„În ANRE, deciziile cu privire la cadrul de reglementare stabilit prin Programul multianual de emitere a reglementărilor sunt de competenţa Comitetului de reglementare, cu respectarea prevederilor privind transparenţa decizională.

În conformitate cu legea de organizare şi funcţionare, respectiv Legea nr. 160/2012, cu modificările şi completările ulterioare, ANRE nu are drept de iniţiativă în privinţa emiterii/modificării legislaţiei primare în domeniu şi nici cu privire la stabilirea politicilor de taxe şi impozite.

În acest moment, ANRE nu a făcut şi nu are în vedere o astfel de propunere, care excede competenţelor sale de reglementare”, arată comunicatul ANRE.