Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România, despre gafa ministrului Mişa: Pilonul II trebuie sa continue!

in Diverse/ExtraNews de

   Gafa ministrului desemnat al Finanţelor, Ionuţ Mişa, privitnare la desfiinţarea Pilonului II de pensii, a pus parcă pe foc viaţa politică şi financiară românească. De la luările tumultoase de poziţie şi arătatul cu degetul ale opoziţiei liberale până la tentativele de a drege busuiocul din partea premierului tudose, a şefului PSD Dragnea şi scuzele „făptaşului Mişa”, reiese că noul guvern a comis prima gafă de amploare. În acest context, Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România – APAPR spune, într-un comunicat că Pilonul II trebuie să continue.

   APAPR a mai salutat poziţia exprimată noul premier, Mihai Tudose, referitoare la acest subiect, conform cărora Pilonul II de pensii private obligatorii „nu se desfiinteaza, punct” şi e de părere că declaraţia lui Tudose vine in linie cu zecile de mesaje de asigurări ferme din partea PSD, a Guvernului anterior şi a ASF, potrivit cărora nu se are în vedere niciun fel de modificare împotriva Pilonului II.

   Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România reaminteşte faptul că Pilonul II este una dintre cele mai de succes reforme structurale din România, cu rezultate foarte bune pentru contribuabilii români, având cele mai bune randamente investiţionale din Europa în ultimii 10 ani, ceea ce nu ar justifica vreo măsură de „afectare a arhitecturii acestuia, cu efecte negative asupra pensiilor viitoare a peste şapte milioane de români„.

   Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) din România au împlinit de curând nouă ani de funcţionare, respectiv de administrare privată a contribuţiilor virate in sistem. La 19 mai 2017, numărul participanţilor la Pilonul 2 a ajuns la aproape 6,9 milioane de români, iar activele nete gestionate au depăşit 35,1 miliarde lei (7,7 miliarde Euro), mai spune APAPR, care mai adaugă că e important faptul că banii de pensii private ai românilor sunt investiţi în România, contribuind la creşterea economică şi crearea de locuri de muncă din ţară. Potrivit calculelor Asociaţiei, peste 92% din investiţiile Pilonului II sunt realizate în România. (foto: pagina facebook senator Viorel Arcaş)

Ultimile din

Mergi la SUS