Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

AȘA DRESEZI UN CÂINE CARE LATRĂ PREA MULT

in Diverse de

Câinii care latră prea des, din orice motiv, prezintă probleme de comportament. Fie nu au fost educați de mici, fie sunt prea fricoși sau au o personalitate puternică.

Un câine liniștit și echilibrat, care are încredere în stăpânii lui, latră doar când simte un pericol sau când vrea să îi avertizeze pe cei din jur, când are nevoie de hrană sau când vrea să se joace. Dar câinele care latră prea des, doar pentru că aude niște zgomote din depărtare sau trece un vecin pe lângă ușă, are probleme de comportament. Și câinii prea alintai și care nu au învățat de mici cine e șeful haitei se simt debusolați și, în condiții de stres, încep să latre excesiv. Dresajul este foarte important la vârste fragede pentru a preveni astfel de probleme.

CUM ÎNVEȚI UN PUI DE CĂȚEL SĂ LATRE CÂT MAI RAR

De obicei, puii încep să latre când se sperie de zgomote puternice sau de persoane necunoscute. În acest caz, cățelușul trebuie liniștit printr-o comandă vocală simplă și fermă, însoțită de un gest de afecțiune. Îl poți mângâia ușor de câteva ori după urechi sau pe cap și, dacă se liniștește și tace, îl poți recompensa cu ceva bun. Când este agitat și începe să latre degeaba, fără să fie speriat sau amenințat de ceva, folosește aceeași comandă simplă de genul “Liniște!” sau “Taci!”. Vorbește cu el, să se potolească la auzul vocii tale. Nu îl răsfăța și nu îl incuraja să latre în prezența altor câini, a copiilor sau a musafirilor.

CITESTE SI: CE SPUNE TEMPERATURA DESPRE SANATATEA CAINELUI TAU

CÂND UN CÂINE ADULT LATRĂ PREA MULT…

Nu trebuie încurajat și nu trebuie mângâiat, în speranța că se va potoli; el va lua gesturile de afecțiune drept o recompensă și va lătra mai des.

Trebuie dresat să stea cuminte într-un singur loc din casă, când vin musafirii, să nu se repeadă la ei și să latre necontrolat.

Pentru că bolul cu apă sau cu hrană este gol, nu te duce imediat să le umpli, fă altceva între timp, potolește-l și apoi oferă-i apă și mâncare.

CITESTE SI: Cum alegi un animalut pentru copilul tau

Pentru că este lăsat singur în casă, ai nevoie de un dresor care să lucreze cu el o vreme și să restabilească relațiile dintre stăpân și animal, dintre cel care domină și cel care trebuie să asculte, câinele va învăța comenzi noi și va învăța să aibă mai multă răbdare și să fie mai echilibrat, atât în prezența ta, cât și atunci când rămâne singur.

CITESTE SI: CUM DESCIFREZI CELE MAI BANALE GESTURI ALE CAINELUI SAU PISICII TALE

Ultimile din

Mergi la SUS