Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Arafat, către ”cei care zic că situaţia nu reflectă realitatea”: Dacă aveam cazuri mult mai multe, trebuia să avem un număr de decese care reflectau situaţia; înainte de asta, trebuia să crească semnificativ numărul pacienţilor din Terapie Intensivă

in ExtraNews de

Şeful Departamentului pentru situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că va creşte î continuare capacitatea de testare în România şi om ajunge la 8.000 d teste pe zi. Arafat a respins ideea că situaţia pacienţilor cnfirmaţi nu reflectă realitatea, precizând că, dacă am fi avut mai multe cazuri, ar fi trebuit să crească numărul deceselor şi al pacienţilor internaţi în secţiile de Terapie Intensivă.

”Numărul testelor a crescut şi o să ajungem la 8.000 de teste pe zi în curând. Suntem la 6.000 de teste pe zi şi este o creştere faţă de ce se făcea înainte. Pentru cei care zic că situaţia nu reflectă realitatea la acest moment – dacă într-adevăr aveam cazuri mult mai multe şi eram în situaţia altor ţări care sunt într-o situaţie dramatică şi testele nu reflectau această situaţie, atunci trebuia să avem un număr de decese care o reflectau. Nu există să ai numărul de decese pe care-l avem acum pe zi şi să spunem că suntem într-o situaţie mult mai gravă. Trebuia să crească semnificativ numărul de decese şi, înainte de asta, trebuia să crească semnificativ numărul pacienţilor din Terapie Intensivă”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

Şeful DSU a ecplicat că noi avem o medie de 240 – 280 de pacienţi pozitivi în secţiile de ATI.

”Dacă acest număr ar creşte, fără să crescă numărul cazurilor confirmate, atunci este posibil că nu avem date corecte cu privire la ce se întâmplă în teren”, a mai spus Arafat.

Premierul Ludovic Orban a contrazis, joi seară, ”minciunile spuse de lideri politici şi de oameni iresponsabili că noi avem un număr atât de mic de cazuri pentru că oamenii nu sunt diagnosticaţi”. Premierul afirmă că numărul deceselor reflectă răspândirea virusului, iar nevoia de testare a scăzut.

Numărul îmbolnăvirilor de coronavirus se ridică la 8.067 după ce vineri au fost anunţate încă 360 de cazuri în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor este de 411.

Autor: News.ro

Ultimile din

Mergi la SUS