Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Aproape 100 de irakieni şi sirieni găsiţi într-un TIR la Nădlac!

in Diverse/ExtraNews de

   Poliţiştii de frontieră de la Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat, într-un camion încărcat cu piese auto, 91 de cetățeni din Irak şi Siria. Aceştia s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge ilegal într-un stat din Spațiul Schengen, anunţă Poliţia de Frontieră.

   Marţi 27 iunie, în jurul orei 6.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară un automărfar înmatriculat în Turcia,, condus de un cetăţean turc, Ylmaz R., în vârstă de 46 de ani. Autovehiculul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia, pentru o societate comercială din Norvegia.

   Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că șnurul de siguranţă al camionului este tăiat şi înnodat cu o faşă din plastic în partea laterală. Drept urmare, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra compartimentului marfă al automărfarului, ocazie cu care polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, nouăzeci şi unu de persoane. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că cei în cauză sunt 44 bărbaţi, 18 femei şi 29 copii, cetăţeni irakieni şi sirieni, adulții având vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, iar minorii între 2 şi 17 ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în România.

   La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezența persoanelor în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări. Totodată, cetățenii irakieni şi sirieni au declarat că s-au ascuns în mijlocul de transport cu intenția de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

   Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățenii străini. La rândul lui, şoferul turc este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. (foto: politiadefrontiera.ro)

Ultimile din

Mergi la SUS