Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Apelul în țări exotice, noua metoda de FRAUDA! Atenţie în cazul în care primiţi beep-uri sau mesaje de la numere cu prefixe de țări exotice

in ExtraNews de

Atenţie în cazul în care primiţi beep-uri sau mesaje de la numere cu prefixe de ţări ca Rusia, Cuba ori Malaesia şi aveţi de gând să apelaţi înapoi. Vă puteţi alege cu facturi încărcate şi cu mii de euro. Este vorba despre o nouă metodă de înşelătorie prin telefon.Unele sunt numere cu suprataxă, folosite de escroci, iar costurile unui astfel de apel pot ajunge şi la mii de euro.

Înşelătoria cu apeluri telefonice în ţări străine este o practică sesizată încă de anul trecut în ţara noastră, dar intensificată în ultimele luni, cu toţi mai mulţi români printre victime. Frauda începe cu un beep sau un sms primit pe telefonul mobil, de obicei la ore târzii, de la numere cu prefixe de ţări africane sau ţări ca Rusia, Franţa ori Italia. Pe telefonul mobil poate să apară o înştiinţare de apel nepreluat chiar şi fără ca telefonul să fi sunat. Dacă sunaţi înapoi, factura poate ajunge şi la costuri de 60 de euro pe minut.

O altă practică a acestei fraude: primiţi un sms în care vi se cere să sunaţi de urgenţă la respectivul număr. Consecinţa poate fi aceeaşi – costuri uriaşe la factură.

Păţiţi, sute de oameni avertizează, pe forumuri sau pe site-urile de socializare cum să avem grijă şi să nu cădem în astfel de capcane.

Cum funcţionează însă o astfel de fraudă?! Oamenii aflaţi în spate încep prin a înregistra numărul cu suprataxă la un operator de telefonie mobilă. Folosesc în general ţări din afara jurisdicţiei Uniunii Europene sau a jurisdicţiei americane.

Cine ar putea sta în spatele unei astfel de escrocherii? Persoane greu de identificat, susţin specialiştii.

Pentru cei care au căzut însă în capcana unor astfel de escroci există şanse foarte mici, aproape deloc să îşi recupereze pagubele, mai atrag atenţia specialiştii în fraude informatice.

Sursa: stirideultimaora.net

Ultimile din

Mergi la SUS