Apel făcut către președintele Klaus Iohannis. Investitorii străini și români trag un semnal de alarmă

in Politic de

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) i-au adresat o scrisoare deschisă președintelui Iohannis. Aceștia aduc în discuție lipsa de predictibilitate a pe care mediul de afaceri a simțit-o în 2017.

„Dorim sa va semnalam calitatea precara a procesului legislativ din Romania, care in 2017 a fost dominat de folosirea abuziva a ordonantelor de urgenta, de netransparenta si de lipsa de comunicare reala cu mediul de afaceri”, se arata in documentul remis joi, Presedintiei, potrivit hotnews.ro.

„Mediul de afaceri are nevoie ca regimurile fiscal si al muncii in Romania sa fie predictibile. In acest sens, CDR a lansat apeluri repetate catre Guvern si Parlament ca principiile predictibilitatii si stabilitatii sa fie respectate, spre avantajul economiei romanesti.
Avand in vedere situatia economica buna a Romaniei, CDR considera ca modificarile aduse Codului Fiscal, pe care mediul de afaceri nu le-a solicitat, nu trebuie implementate nici fara un studiu serios de impact si nici intr-un termen atat de scurt. Riscul pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu si lung este ca aceste modificari sa provoace dezechilibre nedorite si inutile economiei romanesti.

CDR a solicitat in mai multe randuri Guvernului sa explice de ce trebuie facute aceste modificari. Va informam ca mediul de afaceri si societatea romaneasca inca nu au primit rationamentul pentru care Romania face aceste modificari fiscale de la 1 ianuarie 2018.
In acelasi timp, CDR a semnalat expres Guvernului ca dezavueaza afirmatiile facute din zona guvernamentala impotriva companiilor straine si romanesti si a bancilor, la nivel general. Romania are nevoie de un climat de afaceri de incredere, in care toti jucatorii economici au un rol benefic si pot colabora si conlucra. Data fiind situatia, consideram ca lipsa de predictibilitate ar putea sa afecteze grav climatul economic romanesc pe termen mediu si lung”, se mai arata in documentul semnat de coordonatorul CDR, Dragos Petrescu, antreprenor roman care a dezvoltat reteaua City Grill.

Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei reuneste marile asociatii de afaceri din Romania, patronatele, Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Straini (FIC), Camera de Comert a Statelor Unite ale Americii, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania, ambasadele celor 26 de state ale Uniunii Europene, la nivel de atasat comercial, si ale Ambasadei SUA si Canadei, cu scopul de a oferi o baza coerenta pentru consultare cu Guvernul si alte institutii publice pe teme cu impact asupra climatului economic si de afaceri din Romania. Sursa: Bugetul.ro