Aparent toata lumea stie totul despre miere. Daca citesti cele ce urmeaza vei avea cateva surprize.

in Diverse de

Aparent toata lumea stie totul despre miere. Daca citesti cele ce urmeaza vei avea cateva surprize si o sa descoperi amanunte uimitoare despre miere.

  1. O lingurita de miere si un pahar de apa, dimineata, pe stomacul gol actioneaza ca un excelent tonic cu efecte similare unei cesti de cafea. Aportul caloric este rapid epuizat pentru ca mierea este energie pura si un combustibil fantastic pentru creier, inima si in general pentru tot organismul. Metoda este folosita in terapiile chinezesti si tibetane si este miraculoasa daca o respecti in fiecare zi. Culmea este ca nu are contraindicatii, nici macar in cazul celor care sufera de diabet.

Tratamente naturale cu miere

  1. Proprietatile medicinale ale mierii au fost recunoscute din timpuri imemoriale. Mierea trateaza foarte eficient tusea si racelile, amelioreaza si vindeca bolile infectioase si bacteriene ale plamanilor, este tratament excelent pentru durerile in gat, laringite si alte afectiuni respiratorii. Cei care consuma constant miere si au astm resimt o reducere a crizelor si deseori se considera vindecati. Mierea consumata dimineata este leac pentru bolile de stomac si pentru afectiunile metabolice, ajuta la imbunatatirea apetitului, relaxeaza intestinele, stimuleaza peristaltismul si tonifica musculatura.
  2. O lingurita de miere de tei dizolvata intr-o ceasca de lapte cald este un veritabil somnifer. Aceeasi combinatie este un stimulent pentru memorie, atunci cand este bauta la culcare si este un tonic fara nici un fel de contraindicatii pentru copiii in crestere.

Mierea, elixirul tineretii

  1. Mierea nu se strica. Depozitata in borcane de sticla, inchise etans se poate pastra ani de zile fara ca nici una din proprietatile ei sa scada. Mierea pastrata in conditii improprii nu se strica ci se dilueaza sub efectul umezelii.
  2. Furnicile nu manaca miere. Daca vezi miere atacata de furnici ai dovada certa ca mierea este combinata cu zahar sau este o miere falsa.

Tratamente cu miere pentru par

  1. Mierea este cel mai bun tratament pentru piele. Previne ridurile, hidrateaza, vindeca acneea, vindeca bolile de piele, este balsam, unguent si antibiotic natural pentru toate leziunile cutanate indiferent de natura lor. Mierea vindeca plagile infectate ale pielii.
  2. Diluata cu apa este un adevarat sampon pentru par. Siropul de miere curata, ingrijeste si hidrateaza pielea capului si parul. In plus vindeca si combate matreata.

Dieta cu miere

  1. Despre miere se vorbeste in Biblie si in Coran. Se considera ca este un aliment care vindeca bolile si ca poate asigura supravietuirea omului ca aliment unic.

Tratamente simple cu miere pentru piele

  1. Mierea este considerat a fi singurul aliment care contine toate ingredientele necesare pentru a sustine viata. Acestea includ vitamine, minerale, apa şi enzime. Mierea contine, de asemenea, antioxidanti care ajuta la imbunatatirea functionarii creierului.