Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Anuntul facut de Olguta Vasilescu: „Vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat zece ani. Cei cu pensia minimă vor avea statut de asistat social”

in Politic de

„În primul rând, vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat zece ani, nu au un stadiu minim de cotizaţie. Adică cei cu pensia minimă. Culmea este că aceştia i-au prins din urmă pe cei care au cotizat 15-20 de ani.

Ei vor avea un statut de asistat social şi vor fi într-o legislaţie proprie. Pentru ei, anul acesta, de la 1 iulie, pensia creşte la 640 de lei, dar atenţie, nicio altă pensie din România, inclusiv pentru ceilalţi care au cotizat peste 10 ani nu va coborî sub acest cuantum de 640 de lei”, a spus ministrul Muncii, citată de Antena 3.

„Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor creşte pe punctul de pensie prognozat să fie 1775 de lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai creşte pe punctul de pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizaţii minime, vor fi făcute creşteri, dar clar nu în acelaşi ritm cu cei care au cotizat”, a menţionat Lia Olguţa Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu: Pensiile vor creşte din luna iulie, iar pensionarii vor primi medicamente aproape gratis.

Ultimile din

Mergi la SUS