Românii care trăiesc în Marea Britanie nu vor avea drepturile asigurate după Brexit. La fel se va întâmpla şi cu ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene din Regat.
Calea declanșării divorțului de Uniunea Europeană a fost deschisă de Parlamentul britanic, luni seară. Legea intră în vigoare după ce va fi promulgată de Regină.
Britanie asta înseamnă că nu vor avea drepturile asigurate după Brexit. La fel se va întâmpla şi cu ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene din Regat.
A fost decizia parlamentarilor de la Londra, care i-au conferit premierului Theresa May dreptul de a activa Articolul 50. Camera Lorzilor a acceptat legea aşa cum a fost votată aseară şi de Camera Comunelor, iar aceasta urmează să intre în vigoare după ce va fi aprobată şi de regină, cel mai probabil în această dimineaţă. Ulterior, Guvernul Theresa May va putea înştiinţa oficial Bruxellesul cu privire la decizia de ieşire din Uniunea Europeană.
Între timp, scoţienii încearcă să se rupă din nou de Londra şi au anunţat că au început pregătirile pentru un nou referendum de independenţă, al doilea din ultimii trei ani.
Camera Comunelor a respins ultimele două amendamente ce stăteau în calea Brexitului. Unul prevedea că drepturile cetăţenilor din Uniunea Europeană care trăiesc în Regat îşi vor păstra drepturile şi după Brexit, iar al doilea dădea Parlamentului de la Londra un cuvânt de spus în acordul negociat cu Bruxellesul.