Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Anunț important al lui Mihai Tudose de la Bruxelles: IMPOZITUL SUPLIMENTAR PE CIFRA DE AFACERI NU SE VA INTRODUCE

in Extern/ExtraNews de

Premierul Tudose, după ce s-a întâlnit marți cu liderii europeni cu care a abordat subiectul, a declarat că: „nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri”.
Într-o conferință de presă care a avut loc după ce a purtat discuții cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și cu Frans Timmermans, prim-vicepreședintele CE, premierul României a declarat: „Am reiterat, din nou, foarte ferm, că nu vom introduce acel impozit suplimentar pe cifra de afaceri, că suntem predictibili în ceea ce privește sistemul financiar-fiscal și că din tot ceea ce înseamnă simulările noastre de acum și așteptările noastre vom rămane în ținta de 3%”.
Premierul i-a dat dreptate președintelui Juncker în ceea ce privește faptul că nu trebuie implementat nimic, ci trebuie găsite mecanisme interne: „Am atins subiectul cu dl. președinte Juncker asupra unei directive europene de anul trecut, care prevede, printre altele, un efort conjugat al statelor europene de transparență și interconectivitate pe informații financiare pe multinaționale sau firme care își externalizează profitul, ducând la diminuarea artificială a profitului și a bazei de impozitare. Este o directivă importantă, pe care va trebui să o implementăm oricum, dar aici vorbim despre principiul ca fiecare agent economic să-și plătească impozitul acolo unde obține profitul,(…), pentru că el nu-și mai externalizează profitul, ci îl ascunde în afara UE. Și domnia sa are dreptate când spune că trebuie să găsim mecanisme aici, dar nu o să implementăm nimic care să rezolve un caz și să strice buna funcționare a altor agenți economici corecți”.
Premierul a mai spus că luni a vorbit despre impozitul pe cifra de afaceri cu ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa: „Devine din ce în ce mai clar că nu poate fi introdus așa”.
Tudose a mai menționat și că în ceea ce privește taxa pe solidaritate, simulările nu au fost finalizate.

 

Mergi la SUS