Anunț de MAXIMĂ importantă pentru PENSIONARI. Pentru cine se aplică noua lege

in ExtraNews de

Noua lege a pensiilor vine cu o veste bună pentru pensionari. Statul român va acorda în continuare bilete pentru tratamentele balneare, după ce s-a speculat în ultimele luni că acestea vor dispărea. Reducerile la stațiunile balneoclimaterice sunt prevăzute în legea anuală a bugetului asigurărilor de stat.

Pensionarii vor beneficia în continuare de bilete la stațiunile balneare
Numărul total al biletelor reduse la stațiunile balneo este stabilit prin hotărâre guvernamentală. Pentru acordarea acestor bilete și semnarea contractelor dintre ministerul de resort și stațiunile de recuperare au fost luate în calcul mai multe criterii. S-a ținut seama de solicitările potențialilor beneficiari (adică stațiunile cele mai populare printre pensionari), nivelul de confort oferit plus serviciile de la fiecare stațiune și nivelul maxim al tarifelor stabilit prin ordinul CNPP.

Beneficiază de bilete gratuite persoanele care iau pensii de invaliditate. Biletele la tratamente sunt oferite cu reducere pentru persoanele care iau puțini bani, dar și soților pensionarilor care nu beneficiază ca asigurat al sistemului public de pensii. Durata tratamentului balnear (adică perioada pentru care statul oferă sprijin financiar sau chiar gratuitate) este cuprinsă între 12 și 18 lunie, scrie capital.ro.

De la 1 septembrie cresc pensiile
Cu privire la legea pensiilor, trebuie spus că de la 1 septembrie punctul de pensie se va majora. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a promis că se vor aloca majorările și că există bani pentru îndeplinirea acestei promisiuni.

„Noi anticipam atacul la CCR. Am prevăzut majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie. La construcția bugetului am prevăzut acest efort suplimentar. Banii sunt în buget, nu avem nicio sincopă în acest moment pentru această primă majorare. În paralel cu tot ce înseamnă infrastructură informatică, pentru a putea recupera și aici tot timpul pierdut. Majorarea la 1 septembrie este de la 1100 de lei la 1265, în speță 15%. Ultima majorare este în 2021, valoarea de 1875 de lei. În 2020 este o altă majorare, la 1775 de lei”, a declarat ministrul la Antena 3.