Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Anunţ CRUCIAL despre pensii. Ce-i așteaptă pe cei peste 5 milioane de pensionari

in Politic de

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a făcut anunţul. Este oficial. Ce urmează să se întâmple cu pensiile celor peste 5 milioane de români.

Vasilescu a dezvăluit motivele acestei amânări, dar a anunţat că pensiilor vor creşte în 2018 aşa cum s-a anunţat în programul de guvernare al celor de la PSD. Totul se va întâmpla prin Ordonanţă de Urgenţă.

“Se majorează punctul de pensie şi pensia minimă aşa cum e în programul de guvernare. La anul cresc pensiile aşa cum a fost şi anul acesta, pe legislaţia în vigoare. Pensia minimă creşte la 640 din ianuarie. Anul viitor punctul de pensie va creşte la 1100 de lei din iulie 2018. Legea pensiilor nu este în programul de guvernare. Vrem să o dezbatem în Parlament o perioadă îndelungată. Va fi aplicată din 2019, dar asta nu înseamnă că vom mări pensiile până atunci, le mărim prin OUG. În şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare adoptăm această Ordonanţă de mărire a pensiilor din 2018. Avem bani pentru aceste măriri.

Ministrul Muncii explică de ce a fost amânată legea pensiilor

Prin noua lege a pensiilor aceste lucruri nu vor mai fi posibile ca aceea cu tăierea pensiilor de handicap pentru o lună pentru că a încasat venituri din vânzarea unei cărţi. Nu pot să dau un termen când va fi gata legea pensiilor. Nu depinde numai de Ministerul Muncii”, a spus Olguţa.
“Legea pensiilor o mai ţinem în analiză, dar asta nu înseamnă că nu vor fi măriri de pensii. Avem o ordonanţă de urgenţă în lucru acum pentru măriri de pensii. Oamenii să stea liniştiţi anul viitor li se vor mări pensiile exact cum scrie în programul de guvernare.

Pensionarii se tem pentru că sunt agitaţi. Se discută tot felul de lucruri. Îi invit să citească programul de guvernare şi să creadă ce e acolo. Toate pensiile sub 2000 de lei nu se mai impozitează. Nu am renunţat la asta. Se aplică din martie această prevedere”, a mai spus Vasilescu.

Ultimile din

Mergi la SUS