Antrenorii care impresionează în acest sezon de Premier League: cine a produs cea mai mare surpriză

in Diverse de

Într-un sezon în care lupta la titlu se dă, în mod previzibil, în trei între Manchester City, Chelsea și Liverpool, există totuși câteva nume pe băncile tehnice care au impresionat. Chiar dacă este o stagiune în care un număr mare de antrenori au fost dați afară de echipele lor, există și câțiva tehnicieni care s-au ridicat peste așteptări și au ridicat nivelul propriei echipe. Desigur, aici trebuie o mențiune specială pentru Graham Potter care face în continuare o treabă grozavă la Brighton, dar nu mai poate fi considerat surprizător acest lucru. 

Când vine vorba de câștigarea Premier League, la casele de pariuri din România favoritele rămân clare. Conform SportingBet.ro, Manchester City are o cotă de 1.70, Chelsea are 3.50, în timp ce Liverpool are 4.50. Însă mai jos, care sunt echipele care au impresionat în această stagiune?

  1. Patrick Vieira

După plecarea lui Roy Hodgson, era clar că Palace va merge în altă direcție iar numirea lui Patrick Vieira a confirmat acest lucru. Legenda lui Arsenal nu avea prea multă experiență ca antrenor în afară de o perioadă petrecută în SUA, în MLS și mandatul de la Nice, niciuna dintre aceste joburi aducându-i un mare succes. Totuși, francezul a adus o întinerire a lotului atât de necesară, precum și o schimbare totală a stilului de joc. Chiar și Zaha a declarat că totul este deferit acum pentru că echipa joacă mult mai ofensiv și are mai multă posesie. Astfel, cu rezultate excelente, printre care și o victorie impresionantă pe terenul campioanei, Manchester City, Palace impresionează în acest sezon.

  1. Bruno Lage

Nimeni nu știa ce ar putea urma la Wolves după plecarea lui Nuno Espirito Santo. Portughezul a fost un adevărat părinte spiritual pe Molineux, readucând echipa în Premier League și stabilind nivelul clubului destul de rapid ca fiind o echipă de jumătatea clasamentului, departe de grijile retrogradării. Însă când a venit oferta de la Tottenham, Nuno nu putea refuza. Astfel că a fost adus Bruno Lage, un portughezu de 45 de ani relativ necunoscut. Cu toate acestea, Lage a schimbat rapid stilul echipei și a trecut de la un joc defensiv, bazat pe contraatac la unul ofensiv, prin care Wolves este cea care dictează ritmul jocului. Acest lucru s-a văzut și în rezultate și Wolves a ajuns rapid în prima jumătate a clasamentului.

  1. David Moyes

Era foarte greu de crezut că West Ham ar putea să aibă un nou sezon excelent după rezultatele extraordinare din stagiunea trecută sub comanda lui David Moyes. Însă scoțianul continuă să o transforme pe West Ham: de la o echipă mereu cu grija căderii în Championship la o echipă care are șanse reale la Top 4 și s-a calificat în 16-imile Europa League cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor. Fanii West Ham visează din nou și trebuie să îi mulțumească lui David Moyes pentru asta.

Așadar aceștia sunt antrenorii care au lăsat cea mai bună impresie în Premier League până în acest moment și cu siguranță că soarta echipelor lor s-ar putea schimba până la finalul stagiunii, astfel că acest sezon este unul care trebuie urmărit.