Press "Enter" to skip to content

ANSVSA are Comandament la mare, pentru Sezonul Estival

   Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat, la Constanţa, „Comandamentul Sezon Estival 2017”. Scopul Comandamentului este de a contribui, spune un comunicfat al instituţiei, la protejarea sănătăţii publice şi implicit, a intereselor turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc.

   Astfel, în perioada 3 iulie – 03 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare. Activitatea Comandamentului va fi realizată de 60 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, atât din cadrul DSVSA Constanţa cât şi delegaţi ai altor DSVSA judeţene, organizaţi în serii de câte două săptămâni.

   Inspectorii ANSVSA vor acţiona în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi MangaliaVama Veche. Unităţile vizate sunt cantinele taberelor şcolare, depozitele alimentare, supermarketuri şi hipermaketuri, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară şi se servesc alimente.

   Activitatea de supraveghere şi control va fi sprijinită şi de un autolaborator, dotat cu echipamente specializate pentru efectuarea unor teste rapide. Pentru eficientizarea activităţilor de control, inspectorii ANSVSA vor participa şi la acţiuni comune cu reprezentanţi ai celorlalte autorităţi cu responsabilităţi în domeniu.

În acest sens, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

„În această perioadă a concediilor, siguranţa alimentară a copiilor aflaţi în tabere sau a turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoral sau în staţiunile turistice este prioritară. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor veghea, astfel încât operatorii economici din domeniu să respecte sănătatea şi confortul alimentar al cetăţenilor” a declarat preşedintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu. (foto: C. Dumitru)

Trimite prietenilor
Creare Site Web by O24.RO