Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ANM: Cod GALBEN de NINSORI abundente: vânt puternic, strat de zăpadă consistent

in ExtraNews de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţă, o atenţionare meteo cod galben de vreme rea. Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă, de la ora 15:00, se vor semnala intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ şi se va depune un strat de zăpadă consistent.
Astfel, potrivit ANM, între 9 decembrie, ora 15:00 şi 10 decembrie, ora 16:00, în toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Aici se va institui cod galben.

De altfel, în intervalul 10 decembrie, orele 02:00 – 16:00, în sudul Olteniei, al Munteniei și al Dobrogei se vor semnala intensificări ale vântului. Aici, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h și temporar 70 km/h.

Pe de altă parte, în intervalul 09 decembrie, ora 11:00 – 10 decembrie, ora 20:00, rămâne valabilă informarea meteo de precipitații mixte în vest, nord și centru, ninsori la munte, intensificări ale vântului.

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.

La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute.

Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45…55 km/h.

În cursul zilei de duminică (10 decembrie), treptat precipitațiile vor fi în diminuare și în restrângere.

Sursa: realitatea.net


Ultimile din

Mergi la SUS