Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ANM a emis două avertizări de Cod Galben și Cod Portocaliu de vânt puternic și ninsori viscolite

in ExtraNews de

Meteorologii au emis, luni dimineață, două avertizări meteo de ninsori, vânt puternic.

COD GALBEN și COD PORTOCALIU

Prima avertizare a intrat în vigoare la ora 09:30 și este valabilă până la 18:00.

Este COD GALBEN de intensificări ale vântului și disconfort termic. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze la rafală în general între 55 și 65 km/h, iar îndeosebi în sud-vestul, centrul și nord-estul țării, local peste 75 km/h. Procesul de răcire a vremii va continua, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece. În Maramureș și Transilvania, trecător și pe arii restrânse vor fi precipitații slabe, mixte.

Este COD PORTOCALIU de vânt tare, ninsori viscolite, strat de zăpadă, tot până la ora 18:00. La munte vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 70-80 km/h, iar pe crestele Carpaților Orientali și Carpaților Meridionali 100-120 km/h. Local va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 de metri și se va depune strat de zăpadă.

O altă avertizare meteo intră în vigoare la ora 18:00, când expiră cele două ce Cod Galben și Cod Portocaliu.

De la ora 18:00 până marți la ora 12:00, va fi Cod Galben de intensificări ale vântului, transport de zăpadă la munte. În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde viteza la rafală va mai depăși temporar 65-70 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55-60 km/h și local 70 km/h vor fi şi în nordul Moldovei.

Vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi negative, în noaptea de luni spre marți (30/31 octombrie), în jumătatea de nord a țării, iar în noaptea de marți spre miercuri (31 octombrie/01 noiembrie) în toate regiunile.

Sursa: dcnews.ro

Ultimile din

Mergi la SUS