Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Anchetatorii tragediei aviatice de la Smolensk din 2010 au găsit rămășițe amestecate în sicrie

in Extern/ExtraNews de

Tragedia aviatică a avut loc în timp ce piloții au încercat să aterizeze cu avionul TU-154, construit de sovietici, lângă Smolensk. Delegația era condusă de fostul președinte Lech Kaczynski și venise pentru a lua parte la comemorările a mii de ofițeri polonezi executați de poliția secretă sovietică în 1940. Alături de președinte, în catastrofa aviatică au murit încă 95 de persoane.

La șapte ani de când a avut loc tragedia aeriană de la Smolensk, din Rusia, o întrebare încă îi frământă pe mulți polonezi: A fost sau nu un atentat?
Ancheta poloneză făcută de precedentul guvern, de orientare liberală a ajuns la concluzia că a fost un accident cauzat de erori umane și de condițiile meteo nefavorabile.
Fratele geamăn al președintelui polonez care a decedat în 2010 la Smolensk , Jaroslav Kaczynski și partidul lui(partidul Lege și Dreptate) susțin încă ipoteza unei explozii care s-ar fi produs la bord, înainte ca avionul să se prăbușească.

Autoritățile poloneze au anunțat în urmă cu 2 luni, că o nouă analiză arată că aparatul s-a dezintegrat în zbor, înainte de a atinge solul.
Deși o parte dintre familii s-au opus, anchetatorii polonezi au decis exhumarea victimelor pentru a verifica din nou cauza morții. Analizele post mortem se vor finaliza anul viitor.
Joi, autoritățile poloneze au anunțat că în sicriul în care a fost îngropat fostul președinte Lech Kaczynski au găsit rămășițele altor două persoane.

Au fost analizate 24 de sicrie ale celor care au murit in tragedie și în sicriele altor 12 victime s-au găsit rămășițe care aparțineau altor persoane, cadavrele fiind amestecate( de exemplu în sicriul generalului Bronislaw Kwiatkowski existau 14 resturi de cadavru care aparțineau altor șapte victime). Practic, în sicrie s-a descoperit jumătate de cadavru plus rămășițele altor victime.
Anchetatorii polonezi susțin că Moscova nu ar fi furnizat documentație suficientă și că refuză în continuare să predea Poloniei epava avionului TU-154 și cutiile negre.

Mergi la SUS