Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Anca Jurma a fost delegată la șefia DNA de către procurorul general Augustin Lazăr

in ExtraNews de

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a delegat-o luni la șefia DNA pe Anca Jurma să asigure interimatul în urma revocării Laurei Codruța Kovesi, potrivit unui comunicat oficial.
Vă prezentăm comunicatul procurorului general:
„Ca urmare a decretului prin care președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a dispus revocarea din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a doamnei Laura Codruța Kovesi și a publicării acestuia în Monitorul Oficial al României, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, a emis astăzi ordinul de delegare în această funcție a doamnei ANCA JURMA, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Doamna Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție.
Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activității anticorupție, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituțional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății și apără ordinea de drept, precum și drepturile și libertățile cetățenilor.”
Cine este noua șefă care va asigura conducerea interimară  la DNA?
Anca Jurma este procuror în DNA din 2002, înainte fiind procuror la Parchetul General.
Din CV-ului oficial, aflăm că Anca Jurma vorbește trei limbi străine (engleză, franceză, italiană) și a lucrat mult în DNA pe dimnesiunea de relații internaționale. Jurma a absolvit facultatea de drept a Universității București în 1990 și a făcut studii post-universitare în Italia (Universitatea Catania). Anca Jurma este doctor în Drept la Universitatea din București, Facultatea de Drept.
Anca Jurma a fost reînvestită în funcția de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională, de informare și relații publice din cadrul DNA, în anul 2011, pentru o perioadă de 3 ani și atunci DNA transmitea despre Anca Jurma: „Doamna procuror Anca Jurma are o vechime în funcția de procuror de 21 ani, îndeplinind succesiv această funcție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 București, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București. În perioada 2000 – 2002 a îndeplinit funcția de procuror șef al Biroului de cooperare internațională și programe din cadrul Secției de reprezentare și cooperare internațională din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Începând cu data de 1 octombrie 2002, îndeplinește funcția de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională, de informare și relații publice din cadrul DNA.
Din anul 2010 este vicepreședinte al Rețelei Europene Anticorupție (EPAC/EACN).
Din 2004 este membră a delegației României la Grupul de State împotriva Corupției (GRECO), organism în cadrul Consiliului Europei.”
Anca Jurmea are un tată renumit, pe Nicolae Cochinescu, fost procuror-general în 1996-1997 și fost judecător la CCR (2001 – 2010).

 

Ultimile din

Mergi la SUS