Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ANAF a amendat terasele şi cluburile cu peste 2 milioane de lei!

in Diverse/ExtraNews de

   Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a desfăşurat, recent, o serie de controale la terase, restaurante și cluburi. Neregulile constatate i-au costat pe cei controlaţi peste 2.000.000 de lei, sancşiuni date, in majoritatea cazurilor, pentru meemiterea de bonuri fiscale sau neîntocmirea de documente justificative pentru sumele introduse sau extrase din unitate.

   ANAF, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a desfăşurat acţiuni de control, în perioada 16 – 17 iunie, la contribuabilii care desfăşoară activitatea în domeniul teraselor, restaurantelor și cluburilor. Controalele au vizat 459 contribuabili şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.666.734 lei (amenzi şi confiscări).

   Astfel,au fost date 628 sancţiuni contravenţionale din care 436 de amenzi şi 192 de avertismente, în valoare totală de 2.589.326 lei, În plus, s-au confiscat sume, venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 77.408 lei. Respectiv 51.682 lei sume (numerar), 11.657 lei venituri ilicite şi bunuri în valoare de 14.069 lei. La fel, a fost dispusă suspendarea activităţii a nouă contribuabili, din care trei pentru neutilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale – AMEF, două pentru nedotare cu AMEF şi patru pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 227/2015). 

   Dintre cele 628 sancţiuni contravenţionale, 452 sancţiuni contravenţionale (72%) au fost aplicate pentru neemiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile şi serviciile prestate, neîntocmirea documentelor justificative pentru sumele introduse/extrase din unitate, emiterea de bonuri fiscale care nu conţin toate informaţiile prevazute de lege. 139 sancțiuni contravenționale (22%) au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legii referitoare la intocmirea documentelor justificative, iar 37 dintre acestea (6%) reprezintă alte sancțiuni. (foto: pagina facebook ANAF)

Ultimile din

Mergi la SUS