Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ana Birchall: „Borfasii au dorit sa acapareze tara asta, ca ministru nu am putut sa permit. Nu a fost o lupta usoara”

in ExtraNews de

Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, afirma intr-un mesaj adresat unui simpatizant, pe Facebook, ca in activitatea sa la minister a facut astfel incat „tara sa nu fie acaparata de borfasi”. Birchall a fost exclusa, marti, din PSD.

Iata mesajul pe care un utilizator de Facebook l-a primit din partea Anei Birchall:

Fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, a avut joi o replica taioasa la adresa Vioricai Dancila. Ea spune ca au avut loc „nenorociri” in Justitie in timpul mandatului lui Dancila si o acuza de minciuna pe fostul premier.

„Pai doamna Dancila, era in fisa postului de ministru al justitiei sa vorbesc despre justitie, despre nenorocirile pe care le-am gasit in legile facute si in timpul mandatul dvs. de ‘Comisia speciala Iordache’ de exemplu, despre asaltul asupra justitiei, ca doar nu era sa vorbesc despre vreme sau despre brose”, afirma Birchall, taios, pe Facebook.

Postarea integrala:

In „prea marea sa intelepciune”, ca sa nu spun altfel, pentru a justifica executia mea din partid, d-na Dancila afirma:

„Dupa alegerile europarlamentare, am hotarat cu totii ca nu mai discutam despre justitie, guvernul nu va interveni in niciun subiect legat de justitie. Ne-am invatat lectia si nu vrem sa mai repetam greselile facute. Doamna Birchall a iesit in spatiul public cu teme legate de justitie si acest lucru i-a deranjat pe colegi.” „Faptul ca a iesit pe declaratii pe justitie fara sa aiba acest drept, aceasta posibilitate. Faptul ca noi am inteles votul de la europarlamentare si de atunci nu am mai vorbit despre justitie.”

Pai doamna Dancila, era in fisa postului de ministru al justitiei sa vorbesc despre justitie, despre nenorocirile pe care le-am gasit in legile facute si in timpul mandatul dvs. de „Comisia speciala Iordache” de exemplu, despre asaltul asupra justitiei, ca doar nu era sa vorbesc despre vreme sau despre brose….

Cat despre „Ne-am invatat lectia si nu vrem sa mai repetam greselile facute”, tocmai asta am facut in calitate de Ministru al Justitiei: am respectat votul romanilor de la referendum care ne cerea sa punem punct greselilor facute in trecut in Justitie, sa oprim asediul nefast asupra justitiei si sa incepem sa recastigam increderea romanilor ca justitia si domnia legii chiar sunt respectate si aplicate.

P.S. Aseara am mai citit inca o minciunica, anume ca dvs., d-na Dancila, ati fi fost laudata in ultimul raport MCV! Ma indoiesc ca ati citit raportul, desi trebuia. Daca l-ati fi citit, ati fi observat ca NU sunteti deloc laudata, ci mai degraba criticata! In raportul MCV este laudata exact acea perioada in care mi-am exercitat mandatul, conform asteptarilor, acelasi mandat pe care dvs. il criticati!

Ana Birchall, exclusa din PSD

Ana Birchall, Cozmin Gusa si primarul Bacaului, Cosmin Necula, au fost exclusi din Partidul Social Democrat, a anuntat, marti, presedintele PSD, Viorica Dancila.

„In Comitetul Executiv s-a luat decizia excluderii Anei Birchall si excluderea lui Cozmin Gusa”, precizat Dancila, dupa sedinta.

Ea a explicat ca Ana Birchall a creat o problema PSD si, pornind de la acest lucru, mai multi colegi au propus excluderea ei. „A iesit cu declaratii pe justitie fara sa aiba din partea CEX acest drept”, a sustinut liderul PSD.

„Colegii au fost nemultumiti de atitudinea domnului Gusa. Modul in care s-a raportat la PSD a fost unul care nu a fost corect. Colegii au vorbit de o abordare obiectiva si ca in mijlocul nostru se regasesc cei care se raporteaza la principiile social-democrate. In acest context a venit propunerea de excludere”, a precizat Dancila.

Ultimile din

Mergi la SUS