AN ŞCOLAR 2019-2020. Bani pentru elevi, 250 de lei lunar. Cererile se depun de astăzi

in Educational/ExtraNews de
DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Elevii de liceu vor putea depune cereri pentru programul de protecție socială „Bani de liceu”.

An şcolar 2019-2020. Între 15 și 25 septembrie, cei care sunt eligibili și doresc să ia parte la programul național de protecție socială „Bani de liceu”, prin care primesc 250 de lei lunar, își pot depune cererile, la secretariatele liceelor. Între 26 septembrie și 15 octombrie vor fi efectuate anchetele sociale și se va verifica eligibilitatea cererilor, urmând ca acestea să fie centralizate până cel târziu pe 16 octombrie. Lista beneficiarilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Educației pe 17 octombrie, urmând ca între 18 și 21 octombrie să se poată depune contestații, care vor fi rezolvate până pe 25 octombrie.

Începând cu anul școlar 2018-2019, suma pe care o vor primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării condițiilor legale, a fost crescută de la 180 de lei lunar, la 250 de lei.

„Pe lângă indexarea aceste sume (de la 180 lei/lună), a fost majorată și valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei/membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală”, se arată pe site-ul web al ministerului.

Beneficiari ai programului sunt acei elevi care se află în întreținerea familiilor al căror venit brut pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 500 de lei, precum și cei care beneficiază de măsuri de protecție, ori se află sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit financiar menționată. Anul trecut școlar, în județul Arad au fost acordate 394 de astfel de ajutoare lunare, din totalul de peste 40 de mii acordate în toată țara.


DISTRIBUIE PE FACEBOOK

Având în vedere perioada critică prin care trecem cu toții, atât sanitară cât și psihologică, dar mai ales pentru că există o avalanșă de titluri alarmiste și foarte multe fake news-uri, informațiile legate de criza provocată de coronavirus sunt prezentate în fluxul nostru doar din surse oficiale sau după ce au fost documentate și atent verificate. De asemenea, siteul ExtraNews.ro este partener al uneia dintre cele mai mari agentii de presa din Romania, News.ro . Ne puteți contacta aici.


Loading...