Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Amenda, sarcină de serviciu! Dezvăluiri făcute de un fost polițist care a fost angajat în cadrul Poliției din Sibiu, la Biroul Rutier

in Diverse/ExtraNews de

Ciprian Turcu, un fost polițist, aduce acuzații grave Poliției Române, explicând amănunțit cum funcționează sistemul pentru care amenzile reprezintă o sarcină de serviciu.

Din mărturiile unui fost polițist, care a decis să renunțe la carieră și să se retragă la țară, din cauza unui sistem la care nu s-a adaptat, aflăm că a intrat în poliție în anul 2005, în urma unui examen, la Biroul Rutier Sibiu. Încă din primele zile pe teren, a fost surprins să afle că amenzile sunt o sarcină de serviciu, că în fișa postului nu este trecută prevenirea și că strânsul banilor la bugetul de stat este un lucru mai important decât reducerea numărului de accidente.

Fostul polițist spune că a lucrat mai întâi în cadrul Poliției din Sibiu, la Biroul Rutier și că:”De când am intrat acolo, am avut certuri mari, în sensul că nu am vrut să dau atâtea amenzi câte au vrut ei.(…)Mi se spunea: Astăzi avem de dat amenzi la pietoni, că e acțiune pe pietoni, da? Păi eu, dacă am găsit 2 pietoni să le dau amendă, nu pot să le dau la 12 pietoni amendă”.

Ciprian Turcu a crezut că poate rezista și s-a luat la trântă cu sistemul. El a arătat că: „Nu ne dădeau nici libere, că eram prea puțini. Ca și acum. Și am început să mă cert cu ei. La un moment dat, am început să dau amenzi la cine n-a trebuit, ca de exemplu la cei de la Euroil. M-au detașat imediat la postul de poliție rurală”.

Fostul polițist își mai amintește:”Mi s-a ridicat armamentul din dotare și m-au detașat la Brateiu, de exemplu. Și la Ațel, unde-i o populație foarte ridicată de etnie romă. Uitați, cum ar fi, de exemplu, satul Buzd, la Brateiu. Peste cinci-șase sute de romi și un singur polițist în misiune, fără armament, fără nimic. De cele mai multe ori eram singur. Cu mașina de poliție, mă duceam între ei”.

După patru ani de când intrase în rândurile polițiștilor, tânărul a fost detașat pe Valea Hârtibaciului, la Nocrich. Polițistul, cunoștea bine faptul că existau localnici care braconează și a mers hotărât să le vină de hac, dar și-a luat un pat de pușcă în cap, atunci când a oprit pe șosea o mașină în care bănuia că se află braconieri. Înainte de a ajunge acolo, fostul polițist mărturisește „eu, înainte, am înregistrat un raport în care am detaliat: dom’le, ies în teren fără armament, fără… Nu-i sigur!”

Ciprian Turcu mai spune:”M-au dat afară, a doua zi după ce am luat un pat de pușcă în cap la Nocrich, m-au destituit. Au sunat de la București la IPJ și au zis că nu au dreptate, că eram singur și fără armament. A venit hârtie de la IGPR să mă reîncadreze.”

A fost dat afară de vreo 4 ori, dar de fiecare dată, a contestat deciziile și a câștigat în instanță.”Mi-au înscenat dosare penale, dar tot timpul am ieșit curat. M-au dat afară și am fost reîncadrat de fiecare dată”.

Ciprian Turcu a plecat definitiv din rândurile IPJ Sibiu, dar înainte de a pleca a inițiat un raport semnat de mai mulți colegi. „Am convins 28 de agenți, din 32, să facem un raport la București cu ce se întâmplă cu adevărat – că suntem obligați să dăm amenzi, că nu ni se dau liberele…o groază de probleme. Populația se lovește de situațiile ăstea, dar nu înțelege că polițiștii sunt puși sub o presiune. Domnule, dacă azi avem acțiune pe viteză, dăm amenzi. La ei, prevenirea nu se rezumă la hai să vorbim, să discutăm cu omul, să îi explicăm. Nu. Direct amendă, să facem bani la bugetul de stat”.

Acum, Ciprian Turcu, s-a retras la țară, în Daia și spune că nu vrea să mai audă de poliție. Din când în când, mai ia legătura cu foștii colegi de la Circulație și aceștia îi spun „că nu s-a schimbat mare lucru”.

Ultimile din

Mergi la SUS