Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Ambasada Rusiei, despre decizia de expulzare a unui diplomat: Probabil este manifestarea nebuniei politice colective

in ExtraNews de

Ambasada Rusiei la București a reacționat la anunțul României că va expulza un diplomat rus, reacție a concuziilor Consiliului European din 23-24 martie cu privire la cazul fostului spion rus otrăvit la Londra.

„Cred că este foarte probabil că decizia luată este manifestarea nebuniei politice colective, mai ales că nu există altă explicaţie plauzibilă”, arată ambasada, potrivit Agerpres.

România se alătură astfel SUA și altor 14 țări europene care anunță expulzarea unor diplomați ruși, în semn de solidaritate cu Marea Britanie, după atacul împotriva spionului rus Serghei Skripal.

„Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă.

Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României”, anunță MAE.

Sursa: b1.ro

Ultimile din

Mergi la SUS