Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Am vrut să-mi las fiul la bunica, în timp ce eu cu soția vom fi la mare. Dar vorbele ei m-au doborât…

in Diverse de

Sincer să fiu, încă de când m-am însurat m-am ținut la distanță de soacra mea. Am auzit prea multe plângeri și bancuri despre soacre de la colegii mei. Mi-am imaginat că după nuntă o să înceapă să se implice în viața noastră de familie, mai ales că este singură.

Dar timpul trecea, soacra nu prea se amesteca în viața noastră. Desigur, vorbea zilnic cu fiica sa la telefon, dar cam aici se terminau intervențiile ei.

După ce s-a născut fiul nostru – m-am gândit că acum o să se schimbe totul – soacra o să stea zi și noapte la noi. Dar nu a fost așa: a venit cu multe daruri, cu un cărucior, stătea de fiecare dată cu băiețelul când soția avea treburi de făcut și atât.

Dar iată că într-o zi, mi-am făcut un plan grandios. M-am gândit că ar fi bine să merg cu soția la mare, iar pe fiul nostru să-l lăsăm cu bunica. I-am spus soției, ea a rânjit la mine și mi-a zis să merg eu să discut cu mama.

Am luat o cutie de ciocolate și m-am dus în vizită. Soacra m-a întâmpinat cu un zâmbet larg, mi-a propus un ceai și a ascultat cu mare atenție propunerea mea ingenioasă.

Răspunsul nu s-a lăsat așteptat:

-Desigur că mi-ar face mare plăcere să stau vara asta cu nepotul meu. Dar spune-mi tu mie, dragul meu ginere, când o să mai ai tu ocazia să-ți duci băiatul de 3 ani la mare? Doar în acest an…

Pentru că la anul el o să aibă deja 4 ani și o să fie un pic altfel. Tu o să pierzi o vară întreagă de comunicare cu fiul, trimițându-l la bunica. Chiar atât de ușor o să-mi dai comoara asta?

Iar peste vreo 15 ani, fiul tău deja n-o să mai vrea să meargă cu voi la mare, el va fi matur și va avea propriii prieteni. Este dreptul fiului tău să țină minte că anume tata a fost cel care i-a arătat pentru prima dată marea.

Crede-mă, copiii stau lângă noi o perioadă foarte scurtă și fiecare moment petrecut lângă ei este irepetabil.

După aceste vorbe ale ei, mi-am amintit că părinții mei la fel mă lăsau la bunica toată vara și mergeau la mare fără mine, iar tata, în general, muncea foarte mult… nici nu mai am amintiri despre el.

De aceea, de atunci mergem în fiecare an la mare cu toată familia.

Eu îmi iubesc și îmi respect soacra, pentru că este într-adevăr o femeie înțeleaptă.

Ultimile din

Mergi la SUS