Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Altlantida, continentul legendar inghitit de apele oceanului

in Curiozitati de

S-a crezut ca povestea continentului Atlantida nu era decat un mit faurit de la un cap la altul de Platon pentru a ne expune mai bine ideile filozofice care ii erau dragi despre nastere, evolutie, sfarsitul societatilor. cu toate acestea, se poate face un sir impresionant de verificari posibile cu alte traditii, care permit sa se afirme ca relatarea platoniciana corespunde unei realitati. La Muzeul Ermiraj din Leningrad exista un papyrus din timpul celei de-a XII- dinastii egiptene, care descrie scufundarea “insulei sarpelui”, care nu era alta decat Atlantida, in felul urmator: “O stea a cazut odinioara din cer, si flacarile au mistuit totul. Toti au fost arsi si numai eu am scapat cu viata. Dar, cand am vazut mormanul de cadavre strivite, aproape ca am murit si eu de durere.” “Caderea stelei” ar trimite fara indoiala cu gandul la prabusirea antediluviana a unui urias meteorit pe pamant. Daca ne-am intoarce acum spre celalalt versant, american, al Oceanului Atlantic, am gasi si alte marturii la fel de caudate. De exemplu, un trib de indieni albi, numiti parias, traia odinioara in Venezuela intr-un sat care purta numele semnificativ de “Atlan”. El pastra traditia unui dezastru care le distrusese tinutul, o insula vasta din Ocean.

Dosarul complet al Atlantidei ar forma, de fapt, o biblioteca imensa. Diversele organizatii initiatice poseda in arhivele lor documente care permit nu numai confirmarea maruriei lui Platon, dar care aduc completarile necesare de informatie. S-au putut descoperi dezvaluiri uimitoare despre extraordinarul nivel atins de tehnologia atlantilor. De exemplu, acestia cunosteau vehicule zburatoare, foarte perfectionate, submarinele, masinile care circulau, aidoma actualelor noastre vehicule cu suspensie, “perna de aer”, dar intr-o liniste totala, cu putin deasupra solului. Atlantii cunosteau si secretul utilizarii distrugatoare a materiei: e foarte probabil ca inspaimantatorul cataclism care a distrus Atlantida nu a fost decat o uriasa explozie nucleara, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit.

Cataclismul care a scufundat Atlantida este descris izbitor de Platon in Timaios. Acest cataclism a survenit in timpul conflictului dintre cuceritorii atlanti si razboinicii cetatii dinaintea viitoarei Atene: “Dar, in vremea ce a urmat (acestui mare razboi dintre atenienii stravechi si atlanti), au avut loc cutremure de pamant si cataclisme. Intr-o singura zi si o singura noapte cumplite, toata armata voastra a fost inghitita dintr-o data de pamant, si Atlantida s-a scufundat si ea in mare si a disparut. Iata de ce, si astazi, acest ocean de acolo e greu de strabatut si inexplorabil, din pricina fundului malos si ridicat pe care l-a lasat insula scufundandu-se”.

Ultimile din

Mergi la SUS