Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ALERTĂ METEO! Cod galben de vânt puternic în 18 județe din țară

in ExtraNews de

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi seara, avertizare cod galben de vânt puternic pentru şase judeţe din ţară. Viteza vântului poate atinge, în unele zone, chiar şi 100 de kilometri pe oră.

Sunt sub atenţionare cod galben de vânt judeţele Suceava, Vaslui, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, avertizarea fiind valabilă până la ora 23.00.

Intensificările vântului vor atinge la rafală viteze de 55- 60 de kilometri pe oră şi izolat 70 de kilometri pe oră.

De asemenea, sub cod galben de vânt este şi judeţul Caraş-Severin, atenţionarea fiind valabilă până la miezul nopţii.

Agenția Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabil pentru șase județe până la ora 15:00.

În județele Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamț, Galați și Iași se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge, la rafală, viteze de 55…60 km/h, izolat 70 km/h.

Atenționarea este valabilă până la ora 15:00.

De asemenea, până la ora 10:00, județele Ialomița, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța și Tulcea se află sub aceeași atenționare Cod galben de vânt puternic.

În luna aprilie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în sudul, sud-estul şi local
în vestul ţării şi se vor situa sub mediile climatologice în celelalte regiuni. Media valorilor termice pentru luna aprilie se situează la 9,3 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între 5 şi 11 grade Celsius, în Transilvania, Moldova, Crişana, Maramureş şi Dobrogea, iar în Muntenia, Oltenia şi Banat, şi între 8 şi 12 grade Celsius.

Pe de altă parte, precipitaţiile totale lunare vor avea, în general, o tendinţă spre excedent, faţă de cele stabilite prin măsurători la 51,3 l/mp. În zona Banatului, cantităţile medii de precipitaţii ar putea ajunge la 78 l/mp, în Oltenia la 75 l/mp, în Transilvania până la 70 l/mp, iar în Crişana, de până la 69 l/mp. Totodată, în Moldova cantităţile de precipitaţii sunt estimate între 38 şi 57 l/mp, iar în Dobrogea între 14 şi 40 l/mp.

Sursa: anamariavasile.com

Ultimile din

Mergi la SUS