Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

Alerta APC România! Atentie la salamuri! „Descoperi mai degrabă tabelul lui Mendeleev decât carnea ca ingredient de bază”

in ExtraNews de

Acum, rafturile sunt pline, dar pe etichetele multor salamuri descoperi mai degrabă tabelul lui Mendeleev decât carnea, ingredientul de bază. Specialiştii de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor au analizat acum, la început de anotimp cald, sortimentele de salam de vară din magazine.

COSTEL STANCIU, președintele APC România:

Nu se mai menţionează procentul de carne şi apar o serie de adaosuri nespecifice acestui produs. Unii producători adaugă proteină animală de porc, adaugă zahăr sub diverse forme. Conţinutul de sare ajunge şi până la trei grame per sută grame produs.

Au fost descoperite salamuri care conţineau aproape 40% grăsime şi foarte puţină carne.

Asta în condiţiile în care un salam de vară ar trebui să aibă trei ingrediente de bază: carne de proc de calitatea întâi, carne de vită, sare şi condimente.

Acum, din majoritatea salamurilor de pe piaţă, carnea de vită a dispărut complet. Toate aceste combinaţii bănoase pentru producători îi duc pe consumatori spre boli cardiovasculare şi cancer.

Grav este că inclusiv fumul care afumă aceste produse poate fi nociv. În cazul în care salamul nu este afumat cu fum din lemn de fag, ci cu aşa-zisul fum lichid, el poate să conţină gudron, la fel ca şi ţigările.

Ultimile din

Mergi la SUS