Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

ALDE, vis de primăvară: Tăriceanu, preşedintele României

in Politic

Multă lume a întrevăzut scenariul unei candidaturi a lui Liviu Dragnea la prezidenţiale, dar mai puţini s-au gândit că aceeaşi ambiţie l-ar putea mâna din urmă şi pe Tăriceanu. Iată însă că la conferinţa de alegeri a ALDE Prahova s-a conturat acest scenariu – Tăriceanu, politician trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, candidat la preşedinţia ţării.

Astfel, preşedintele ALDE Prahova, Graţiela Gavrilescu, a afirmat în discursul său susţinut conferinţa de alegeri a organizaţiei judeţene că ţinta ALDE pentru anul viitor este ca România să câştige alegerile prezidenţiale cu Tăriceanu drept candidat.

„Ţinta noastră – trebuie să câştigăm alegerile prezidenţiale la Prahova pentru ALDE, astfel încât să avem un preşedinte pe care îl merităm, care crede în români şi în România, un preşedinte care cunoaşte ce înseamnă dreptatea, iubeşte statul de drept, iubeşte democraţia, iubeşte liberalismul şi acela este Călin Popescu-Tăriceanu”, a declarat Gavrilescu citată de Agerpres.

Şi Norica Nicolai a opinat că 2019 trebuie să fie anul ALDE, anul în care ALDE va da „primul preşedinte român şi liberal”.

Cât despre Tăriceanu, întrebat dacă îl interesează o candidatură în acest sens, acesta a precizat că o decizie va fi luată în forurile statutare din partid.

„Ştiu cât de repede trece timpul în politică. De acum mă gândesc la scadenţele electorale din 2019 şi din 2020. Mă gândesc foarte serios şi colegii mei acelaşi lucru. (…) Deciziile acestea nu se iau pe picior şi în niciun caz înaintea sau în timpul conferinţei de presă. Dacă o să avem o astfel de decizie de luat, o să convocăm forurile statutare din partid, o să discutăm şi o să luăm decizia”, a afirmat preşedintele ALDE.

„Colegii mei îşi pun problema pe care sigur că o să mi-o pun şi eu la un moment dat – ce vom face în 2019 la alegerile europarlamentare şi la alegerile prezidenţiale. Până atunci mai curge multă apă pe Prahova şi sigur că o să găsim răspunsul potrivit. O să mă consult împreună cu ei, o să ne consultăm şi sunt convins că o să luăm o decizie bună care să fie, în primul rând, în avantajul mişcării liberale şi al celor care cred că este nevoie de o reprezentare liberală în România. Eu, când am pornit la drum cu colegii mei să înfiinţăm ALDE, le-am spus un lucru – liberalismul are nevoie de o reprezentare. E dorinţa mea să construim un partid autentic liberal şi ALDE este astăzi un partid autentic liberal”, a mai declarat Tăriceanu într-o conferinţă de presă.

Sursa: epochtimes-romania.com

Loading...

Privacy Policy Settings

LIKE-ul tau CONTEAZA!Ti-a placut articolul? Inchide aici ↗↗↗
Mergi la SUS