Informatii utile! Curiozitati si stiri din intreaga lume.

AI GRIJĂ DE TĂLPILE TALE!

in Frumusete/Sanatate de
horacredit.ro/

De cele mai multe ori nu acordăm o atenție deosebită îngrijirii pielii tălpilor, o neglijăm în contrast cu alte părți ale corpului, motiv pentru care ne confruntăm cu apariția diferitelor probleme la nivelul ei.

CARE SUNT CELE MAI FRECVENTE PROBLEME ALE TĂLPILOR?

Bătăturile sunt îngroșări în relief ale epidermei, cu rol de a proteja pielea de presiune sau alte traumatisme. Cel mai adesea sunt localizate pe suprafața din spatele degetelor picioarelor și acolo unde degetele se freacă între ele.

Calusurile sunt îngroșări de formă rotundă sau ovală ale epidermei. Se identifică prin pielea tare, cornoasă. Pot apărea peste proeminențele osoase, însă cel mai adesea apar pe talpă, sub capetele metatarsienelor. Calusurile nu sunt inervate, însă un calus dur poate provoca durere atunci când pune presiune pe țesuturile învecinate inervate.

Crăpăturile pielii apar cel mai adesea în locurile unde pielea este adunată, întinsă sau prezintă flexibiliatte mică, pe călcâi, talpă și degetul mare. Cauzele crăpăturilor pot fi diferite: hidratarea insuficienta a pielii, supraponderabilitatea, deformarea piciorului, iritațiile pielii provocate de încălțămintea incomodă sau bolile de piele, precum psoriazis sau ihtoză.

PREVENȚIE: Hidratați-vă pielea piciorelor cu creme speciale pentru această zonă; purtați încălțăminte comodă care nu provoacă disconfort; purtați șosete la pantofi; evitați să mergeți desculți pe suprafețe dure, cum ar fi asfaltul; în cazul excesului de greutate încercați să apelați la un regim de slăbire; efectuați tratamente de exfoliere.

O metodă inovatoare, ce poate fi efectuată și acasă și care îndepărtează pielea îngroșată și reduce riscul apariției bătăturilor dureroase sunt șosetele exfoliante.

Procesul de exfoliere este un mecanism natural al pielii, de eliminare a celulelor moarte, cornoase. Acizii vegetali din compoziția șosetelor exfoliante: acid glicolic, acid salicilic, acid lactic, înmoaie pielea și o îndepărtează pe cea moartă. Dizolvând legătura dintre celulele pielii duc la o exfoliere intensă, care începe după aproximativ 5-6 zile de la efectuarea procedurii și care poate dura aproape 2 săptămâni. Efectele și intensitatea procedurii depind de starea pielii piciorului, dar si cel mai important pielea care se exfoliează lasă loc treptat pentru o piele nouă, fină și delicată.

horacredit.ro/

Ultimile din

Mergi la SUS